POLITIČKE TURBULENCIJE

DOMOLJUBNA KOALICIJA ODGODILA KRIZNI SASTANAK, MOSTOVCI SE NAŠLI U SREDIŠNJICI Karamarko: 'Izbori nisu opcija'

 Boris Kovacev / CROPIX

Danas se u Križevcima trebao održati krizni sastanak Domoljubne koalicije, ali je otkazan u posljednji trenutak. Kako N1 doznaje, sastanak će se održati u petak, u poslijepodnevnim satima, nakon izglasavanja zakonskih prijedloga u Saboru.

U Križevcima je pred novinare izašao Tomislav Karamarko koji je pokušao smiriti tenzije koje su se u posljednji par dana javile unutar vladajuće koalicije.

- Nema prekida u komunikaciji s Mostom! Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, da smo roboti? Radimo u istoj zgradi, vidimo se svaki dan, komuniciramo najnormalnije.

Karamarko je rekao da izbori, koje je ranije kao mogućnost spomenuo predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, 'nisu opcija'.

Progovorio je i o smjeni ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

- Pristrana, stranački i ideološki obojena televizija. Ona bi trebala biti u javni servis, a ne da se određene političke opcije vrijeđaju i ostavljaju po strani - kazao je Karamarko, prenosi N1 , o kritikama iz civilnog društva da se radi o problematičnoj smjeni.

- Nisam se prepoznao u tome, građanin sam koji plaća pretplatu i ne želim gledati ono što gledam, rekao je.

Karamarko je opet potvrdio da je Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja i dodao je Vlada osigurala 100 milijuna kuna za program '1000 eura za svako novorođeno dijete'.

U međuvremenu, u središnjici Mosta u Smičiklasovoj ulici u Zagrebu u poslijepodnevnim je satima započeo sastanak zastupnika i ministara iz Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:09