SKUP HDZ-A U MAKARSKOJ

'DOMOVINA NAM JE UGROŽENA! AKO HDZ NE DOĐE NA VLAST IMAT ĆEMO SVAKAKVU HRVATSKU!' Karamarko o nadolazećim izborima

Ocijenio je da u Hrvatskoj nije samo kreditni rejting smeće nago je tome slična i politika koju provodi aktualna vlast
 Bruno Konjevic / CROPIX

MAKARSKA - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je danas kako je Hrvatska ugrožena te da će ako HDZ ne dođe na vlast Hrvatska biti svakojaka, samo ne onakva za kakvu su se branitelji borili 90-ih godina.

"Domovina nam je ugrožena, pa ako HDZ kao jedina ozbiljna respektabilna politička stranka koja može voditi Hrvatsku ne dođe na vlast, imat ćemo svakojaku Hrvatsku, samo ne onu koju smo htjeli, stvorili 90-ih godina i za koju smo se borili. Naša Hrvatska je Hrvatska dr. Franje Tuđmana, naših branitelja i naše djece sutra u EU", kazao je Karamarko na stranačkom skupu u Makarskoj u povodu 23. obljetnice stranke.

Ocijenio je da u Hrvatskoj nije samo kreditni rejting smeće nago je tome slična i politika koju provodi aktualna vlast koja je dva puta pobjeđivala na izborima i želi sve relativizirati.

"Dovoljno je pogledati kako se kopa po kantama za smeće, vrijeđaju naši osjećaji, guraju neke nove vrijednosti što su ih skupljali 45 godina predvođeni Titom, kako bi se utvrdilo kuda ide Hrvatska i u koje vrijeme smo se vratili", rekao je.

Početkom devedesetih nazvali su nas strankom opasnih namjera, danas kažu da smo zločinačka organizacija stoga što se ne mire s činjenicom da je Hrvatska samostalna i obranjena država, koju smo uveli u NATO i završili pregovore s EU-om, dodao je Karamarko.

Kazao je kako je u HDZ-u bio jedan sramni proces nazvan detuđmanizacija, ali i ,,istočni grijeh,, stoga što su neki sramno naplaćivali svoje domoljublje vlastitoj državi.

Za Tuđmana je Karamarko kazao da mu je djelo ravno djelima jednog Churchilla, De Gaullea, Adenauera ili Havela. "Ne želimo da nam pseudosocijalisti prodaju svoju ideološku maglu koju su 45 godina prodavali hrvatskom narodu. Nećemo u EU ulaziti s Titom, Račanom ili sličnima jer oni nisu stvorili hrvatsku državu, u EU ulazimo s imenom i prezimenom koje su ispisali dr. Tuđman i naši branitelji", poručio je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:18