KRITIKA IZ OPORBE

Domovinski pokret: Današnjim izjavama u Gruborima Vlada vraća Hrvatsku prije 1991.

Domovinski pokret poziva Vladu i SDSS da svoje izaslanike pošalju i na mjesto patnje i stradanja hrvatskih logoraša
Miroslav Škoro
 Damjan Tadić/Cropix

Domovinski pokret je ocijenio da današnjim izjavama u Gruborima Vlada vraća Hrvatsku na podijeljenost Hrvata i Srba od prije 1991. i promjene Ustava, napominjući da su Hrvati suveren narod, a Srbi u Hrvatskoj nacionalna manjina, a ne manjinski narod.

Osvrćući se na facebook stranici na komemoraciju u Gruborima, Domovinski pokret je kazao da izjavom Tome Medveda o „povjerenju između većinskog hrvatskog i manjinskih naroda“ vraća Hrvatsku prije 1991.

Podsjećamo kako su Hrvati danas suveren narod, dok Srbi u Hrvatskoj danas nisu narod, nego nacionalna manjina, napisao je DP.

Taj pokret ističe da je teško govoriti o povjerenju nakon što je za vrijeme Domovinskog rata gotovo 300 tisuća ljudi protjerano sa svojih ognjišta, tisuće mučeno, silovano, zarobljeno, a više od 15300 branitelja poginulo. Još je teže kada se zna da je tek malo odgovornih procesuirano, kaže se.

Domovinski pokret poziva Vladu i SDSS da svoje izaslanike pošalju i na mjesto patnje i stradanja hrvatskih logoraša u Stajićevu, Nišu i Mitrovici te da pozovu i premijerku Srbije Anu Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da im se pridruže.

O zločinima politike koja je u planu imala odcjepljenje i etničko čišćenje svjedočiti im može saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić koji se spasio iz logora smrti, kaže se u izjavi Demokratskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:21