BARTULICA I ČIPE

Domovinski pokret: ‘Nije dobro što je Rehak govorio na stadionu, a ne oni koji su oslobodili grad‘

Mlinarić nije išao na službeno obilježavanje obljetnice na stadion: ‘‘Razlog tomu su opet postavljene barikade"
Knin
 Niksa Stipanicev/Cropix

Izaslanstvo Domovinskog pokreta (DP), kako je priopćio DP, obilježilo je u četvrtak posjetom Kninu Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Uoči početka središnje svečanosti medijima su se obratili predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborski zastupnik i član Odbora za ratne veterane Stipo Mlinarić Ćipe.

Mlinarić je hrvatskim braniteljima čestitao njihov dan. "Ovo je veličanstven dan, jer je Hrvatska oslobođena od srbočetničke agresije i tim ljudima koji su se borili veliko hvala!'', rekao je dodavši kako je danas svim braniteljima mjesto u Kninu.

Napomenuo je kako on ne ide na službeno obilježavanje obljetnice na stadion. ''Razlog tomu su opet postavljene barikade", rekao je dodavši kako ljudi koji su se borili - 4. i 7. gardijska brigada te ostale pričuvne brigade ne mogu nazočiti obilježavanju obljetnice.

Zato, istaknuo je, neće otići na stadion. Po Mlinarićevu mišljenju nije primjereno ni to da Danijel Rehak govori na stadionu, a ne oni koji su oslobodili grad. "To nije dobro, to se ne radi, tu se vidi manipulacija braniteljskim udrugama", rekao je Mlinarić i dodao kako su Rehaka izvukli jer je i on kao i Đakić, gotovo doživotni predsjednik logoraša.

Upitao je i hoće li Rehak pitati premijera Plenkovića i ministra Medveda zašto još nisu isplaćene ratne odštete logorašima i zašto Hrvatska još nije uputila službeno zahtjev Srbiji za odštetom logorašima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 22:43