PRIJEDLOG ZAKONA

Domovinski pokret o naplaćivanju ulaska na plaže: HDZ uvijek poništi svoje obećanje

"Uvijek naprave suprotno od onoga što su govorili. Vidjet ćemo hoće li prihvatiti neki amandman oporbe"

Stipo Mlinarić

 Luka Gerlanc/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić istaknuo je u srijedu u Zadru, govoreći o novom prijedlogu zakona o pomorskom dobru, da HDZ uvijek poništi svoje obećanje pa ne vjeruje onima u toj stranci "iako se kunu" da se dolazak na plaže nikad neće naplaćivati.

"Sve se radi kako bi se davalo koncesije na plaže i da domaći ljudi ili oni koji su se borili da se oslobodi taj mali dio mora nemaju gdje na plaži staviti ručnik. Iako se HDZ kune u to da se plaže neće naplaćivati i da se takvo što nikada neće dogoditi, ne vjerujem im. Tako su se zaklinjali i obećavali za druge stvari pa su svoju riječ uvijek poništili", rekao je Mlinarić.

Dodao je kako su u Domovinskom pokretu bili protiv novog prijedloga u prvom čitanju te su podnijeli amandmane jer ne vjeruju HDZ-u.

"Uvijek naprave suprotno od onoga što su govorili. Vidjet ćemo hoće li prihvatiti neki amandman oporbe", istaknuo je.

Biloglava: U Zadru izvanredni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika najbolje rješenje

U vezi s aktualnom situacijom u Gradu Zadru i Općini Viru zbog blokade proračuna, Mlinarić je poručio kako je došao poduprijeti Domovinski pokret za moguće izvanredne izbore.

O situaciji u Zadru govorio je gradski vijećnik Domovinskog pokreta Damir Biloglav, koji je pozvao sve vijećnike i gradonačelnika da daju ostavku i idu na izbore.

"Već mjesec dana slušamo i gledamo rat priopćenjima između različitih političkih opcija u Gradskom vijeću Zadra i tomu se ne nazire kraj. To je logičan slijed jednog neobičnog stanja u Gradskom vijeću, što je posljedica rezultata na posljednjim lokalnim izborima", ocijenio je. Podsjetio je da se u Zadru događaju presedani jer HDZ prvi put u Gradskom vijeću nema većinu.

"Vrijeme je i jedino pravo rješenje su izbori za vijeće i gradonačelnika. Jedino je pošteno da svi damo ostavku. Novim izborima možda bismo došli do drukčije matematike u Gradskom vijeću, a grad bi normalno funkcionirao", ocijenio je Biloglav. Dodao je da se ti presedani ne bi dogodili da je gradonačelnik Branko Dukić s više osjećaja i ozbiljnosti pristupio situacijama koje su ga snašle.

Vijećnik u Općini Viru Šime Buškulić osvrnuo se na političku situaciju na Viru, gdje načelnik Marino Radović nema većinu u Općinskom vijeću.

"Načelnik i stručna služba tvrde da je 13 amandmana od ukupno 36 predloženih na drugi prijedlog proračuna nezakonito zbog prethodno preuzetih obveza. No, kako nam na prvu nisu dostavili tražene ugovore, nego tek naknadno, posumnjali smo da su svi ugovori potpisivani retroaktivno", rekao je Buškulić.

Po njegovu mišljenju, čak i da ugovori potpisivani s datumom koji je na njima, a ne retroaktivno, oni su sporni jer nisu mogli biti potpisani dok se unutar proračuna za nisu osigurala financijska sredstva. Zbog toga, smatramo da je odluka o obustavi proračuna donesena bez pravnog temelja, rekao je Buškulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:30