‘DP NIJE AP!‘

Domovinski pokret obrušio se na Plenkovića i ministre: ‘Ulizuju se kreatoru autonomne pokrajine‘

Mario Radić

 Goran Mehkek/Cropix

Domovinski pokret se u nedjelju na svojoj Facebook stranici obrušio na premijera Andreja Plenkovića, kojeg su prozvali zbog samovolje te ga smatraju izravno odgovornim za veliku krizu u Hrvatskoj jer, prema njihovom mišljenju, Plenković slijepo prati direktive iz Bruxellesa.

Žestoko su kritizirali i ministra financija Marka Primorca te ministra Davora Filipovića, koje su prozvali zbog ulizivanja premijeru koji je, kako kažu, Hrvatsku pretvorio u ‘autonomnu pokrajinu‘ (AP).

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"SPREMNI SMO BEZ OBZIRA NA SVE STATI NA KRAJ SAMOVOLJI KOJA UNIŠTAVA NAŠU DOMOVINU!

Plenkovićeva Vlada? Plenkovićeva država? Što još nije Plenkovićevo?! DP nije AP!

Velika kriza, koja je u značajnoj mjeri Hrvatsku već pogodila, prije svega je posljedica slijepog praćenja briselskih direktiva, a kolovođa takvog sljepila je - Andrej Plenković. Isto kao što premijer slijepo provodi briselsku politiku, tako i njegovi poslušnici slijede Plenkovića - a državu nam guraju u propast.

Dijagnozu kolektivnog sljepila unutar vladajućih struktura u trenucima kada smo već ozbiljno dotakli europsko dno, najbolje potvrđuje nevjerojatno ulizivanje ministra financija Marka Primorca, koji će - kako kaže premijer “dugo biti ministar” zbog toga što nakon Plenkovića “teško može reći nešto novo”… A zapravo je rekao, točnije - otkrio novu formulu dugovječnosti u ministarskoj fotelji Plenkovićeve vlade; ako samo klimaš i glava ti je pognuta, ako se ulizuješ i nemaš kičmu – bit ćeš ministar sve dok je AP u HR!

Zapravo, Marko Primorac je u ulizivanju - plagijator! Vlasnik originalnog “znanstvenog rada” je njegov akademski kolega, također Plenkovićev ministar - Davor Filipović. Košarkaš s Ekonomskog fakulteta svojedobno je stidljivim glasom “zagrmio” da bi Andreja “pobijedio u košarci, ali ne smije”! I onda je krenulo autentično ulizivanje, u kojem je ministar gospodarstva zaključio kako on “na političkom parketu nema šanse protiv Plenkovića”…

Dva Plenkovićeva ministra, iz Plenkovićevog HDZ-a, zapravo su nam nacrtali da je ovo Plenkovićeva Vlada, u Plenkovićevoj državi! Kao što inicijali govore; AP (autonomna pokrajina) u EU (Europskoj uniji). Jedino su zaboravili da ima i nas koji to jasno vidimo, nismo dodvorice i spremni smo, bez obzira na sve - stati na kraj samovolji koja uništava našu Domovinu! U takvoj nas nakani neće spriječiti niti ulizice u vlastitim redovima - jer ulizivačka politika u DP-u naprosto ne prolazi, a oni koji su je pokušali provoditi – otišli su, odlaze ili će tek otići... I nama takvih nije žao.

DP nije HDZ AP!

Daljnje hrvatsko osiromašenje i zaostajanje, potpunu demografsku pustoš i razaranje naših temelja, mogu zaustaviti samo ljudi koji ne žele živjeti u autonomnoj pokrajini (AP) Unije, kao što je u propaloj Jugoslaviji bilo Kosovo…

Maćehinski odnos prema Varteksu, astronomska poskupljenja udžbenika pred sam početak školske godine, enormna cijena energenata i hrane - nisu samo posljedica svjetske krize, u Hrvatskoj je to ponajprije posljedica politike bez vizije – u kojoj je sve podređeno jednom čovjeku i njegovoj birokratskoj internacionalnoj karijeri, gdje je Hrvatska tek usputna stanica, europska pokrajina bez ikakve autonomije… Sjetimo se samo obećanja za Božić 2016. godine, kada nam je AP svečano obećavao: “Vratit ćemo INA-u!” A sad, ni INA-e - ni ljudi, uskoro ni hrane - ni vode… Ako se bude pitalo AP - ni HRVATSKE. A na Hrvatima je da na sljedećim izborima uzmu sudbinu u svoje ruke!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:50