‘ZAŠTITA INTERESA‘

Domovinski pokret održao veliki skup u Sl. Brodu: ‘Cijeloj Hrvatskoj šaljemo poruku ljubavi!‘

- Došlo je vrijeme da se trgnemo, da se okupimo i pošaljemo poruku nade, poručili su

Skup Domovinskog pokreta

 Domovinski Pokret/facebook/

Domovinski pokret u subotu je organizirao stranački skup pod nazivom ‘‘Ustani i ostani!‘‘ na kojem je upozoreno na depopulaciju Hrvatske te lošu gospodarsku situaciju na istoku zemlje, a predsjednik stranke Ivan Penava ustvrdio je kako su ugroženi stupovi države.

"U deset godina smo izgubili jedan Osijek i jedan Slavonski Brod. Mislim da trebamo ustati i reći kako ne odlazimo, ostajemo i demokratskim putem ćemo u Hrvatskoj preuzeti vlast i zaustaviti katastrofalne poteze", poručio je Penava.

U Hrvatskoj su, tvrdi, ugroženi stupovi mlade države - obitelj, domovina i vjera. Ugroženi su, dodaje, i stupovi Europske unije "jer ih vode izgubljene i pohlepne osobe".

Po njegovi riječima, ‘u hrvatskoj obitelji vlada nespokoj, jer je napadnuta hrvatska kultura i tradicija‘. "Napadnuti smo mi, koji smo vjernici, mame i tate, Hrvati koji u miru i tišini nestajemo. Mi smo problem ove države u smislu da smetamo. To će tako biti dokle god globalisti i manjina upravljaju ovom državom", rekao je Penava, a ustvrdio je i kako Hrvatska više nije zemlja ponosa i slave.

"Demografski slom je tema svih tema. Stojimo u Slavonskom Brodu jer je iza nas bosanska Posavina koja je imala 300.000 stanovnika, a sada jedva 20.000. Ispred nas je Požeško-slavonska županija koja je druga najgora regija u EU, a desno je Vukovarsko-srijemska županija koja je najgora regija u EU. Ne postoji gora regija ni u Rumunjskoj, ni u Bugarskoj", rekao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

Na početku skupa oko 18 sati na središnjem trgu okupilo se, po procjeni policije, oko 1500 simpatizera stranke, a pred kraj skupa, odnosno do početka koncerta Opće opasnosti, skupilo ih se oko 2500.

Iz DP-a su nakon skupa objavili post na Facebooku u kojem su poručili da su "domoljubi diljem Lijepe naše prepoznali našu poruku i poziv, našu želju da pokrenemo promjene u Domovini. Došlo je vrijeme da se trgnemo, da se okupimo i pošaljemo poruku nade, a onda i da promijenimo, prvo sebe, a onda postupno i Hrvatsku".

- Cijeloj Hrvatskoj šaljemo poruku ljubavi! Borimo se za ljepšu, prosperitetniju i napredniju Hrvatsku! Borimo se:

- za hrvatske poljoprivrednike i samodostatnu proizvodnju,

- za stvaranje konkurentne Hrvatske,

- za dostojanstven život radnika i umirovljenika,

- za snažan sustav Domovinske sigurnosti,

- za energetski neovisnu Hrvatsku,

- za opstojnost Hrvata u BiH i okolnim zemljama,

- za izjednačavanje liječnika, nastavnika, policajaca i sudaca s najuglednijim i najplaćenijim zanimanjima u zemlji,

- za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i svih ratnih postrojbi hrvatske pobjedničke vojske!, poručuju iz DP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2023 14:39