ŽELE PROMJENE

Domovinski pokret potpisao koalicijski sporazum s partnerima: ‘Idemo uzeti ono što nam pripada‘

S HDZ-om ne bih išao ni da je smak svijeta, promijenili su nekoliko predsjednika i sve su korumpiraniji, rekao je Mislav Kolakušić

Domovinski pokret i koalicijski partneri

 Damir Krajac/CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je sa strankama Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te s nezavisnim zastupnicima potpisao koalicijski sporazum poručivši kako žele povjerenje za promjene nabolje za građane.

Penava je na konferenciji za novinare kao glavne prioritete označio rješavanje demografskog problema, zaštitu hrvatske poljoprivrede, vraćanje života u sela i sprječavanje ilegalnih imigracija kako bi Hrvatska s njezinim građanima ostala najsigurnija zemlja Europske unije.

- Kao treća politička snaga idemo uzeti ono što nam pripada, na što su hrvatski narod i birači spremni i vidjeti koje su opcije relevantne - istaknuo je dodavši kako nisu ovdje zbog svojih taština, imena i prezimena, nego rješavanja ključnih hrvatskih problema po prioritetima. Uvjeren je da bez njih neće moći biti formirana iduća Vlada.

Na novinarski upit je li mu bliži HDZ ili SDP, rekao je kako je to prvenstveno onaj tko će, kao pouzdaniji partner podržati njihov plan i program u interesu hrvatskog naroda i građana te da su svjesni da koalicija zahtijeva kompromise.

- To nikako ne može biti SDSS ni Možemo jer ono što radi premijer Plenković s Pupovcem i Stanimirovićem je isto što radi i Sandra Benčić i mi tu nemamo što tražiti - poručio je Penava.

Dodao je kao Hrvatska treba konačno dobiti Vladu i vlast koji će početi voditi brigu o interesima građana, a ne o taštinama dva brda kako što imamo sad. Pozvao je birače da ne nasjedaju na priču o samo dva izbora i biranju manjeg zla.

image

Mislav Kolakušić i Ivan Penava

Damir Krajac/CROPIX

Upitan vide li se u suradnji s Milanovićem na "trećoj republici", Penava je rekao kako ga to ne zanima i da DP-a nema u toj priči, nego u vraćanju suverenosti u punom opsegu, od poljoprivrede do financijskog i naftnog sektora.

- Imamo republiku već više od 30 godina u kojoj stvari nisu dobre, iz koje je u 12 godina iselilo pola milijuna građana - izjavio je.

Rekao je kako bi im Most bio prihvatljiv partner i da su mu nudili koaliciju jer je i svjetonazorski blizak i izrazio žaljenje što do toga nije došlo.

- Ustavni sud koji kadroviraju HDZ i SDP je ‘višak‘ jer nije meritoran i jer služi tim strankama, a ne svojoj svrsi da bude objektivna brana i zaštita Ustava i njegovih vrijednosti - ustvrdio je Penava.

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić zauzeo se za strogo kažnjavanje ilegalnih prelazaka hrvatske državne granice, no da ne treba izjednačavati kriminalce s izbjeglicama i ljudima u potrebi.

Ustvrdio je kako je DP treća politička snaga u Hrvatskoj, a da će nakon objave izbornih rezultata vidjeti koliko su jaki i koliko su drugi jaki.

- S HDZ-om ne bih išao ni da je smak svijeta, promijenili su nekoliko predsjednika i sve su korumpiraniji - ustvrdio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 16:20