‘TKO RANO RANI, MOŽEMO UGRABI‘

Domovinski pokret povezao HDZ, SDSS, Most i Možemo!: ‘Bilo bi pošteno da se napokon outaju i priznaju‘

U statusu na službenoj Facebook stranici DP-a naslovljenom ‘Tko rano rani - Možemo ugrabi!‘, sugerira se da se HDZ politički približava ljevici te ih se poziva da se "napokon outaju i priznaju: MOŽEMO mi to!"
 Facebook/Domovinski pokret

Iz Domovinskog pokreta su u subotu reagirali na promjene HDZ-ova programa, u kojem se u dijelu o obitelji iznosi stav da je ona temeljna jedinica društva, ali da stranka pritom poštuje "sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi" te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti, što je u javnosti interpretirano kao iskorak prema LGBT zajednici.

U statusu na službenoj Facebook stranici DP-a naslovljenom 'Tko rano rani - Možemo ugrabi!', sugerira se da se HDZ politički približava ljevici te ih se poziva da se "napokon outaju i priznaju: MOŽEMO mi to!".

U nastavku prenosimo status uz koji je objavljena i fotomontaža na kojoj je slika Mostova kandidata za gradonačelnika Splita Josipa Markotića, HDZ-ov logotip dijelom obojan duginim bojama te natpisi "ljubav je ljubav" i "Plenkovićev HDZ i Most: MOŽEMO se outati".

- HDZ je danas dobio snažan vjetar u leđa LGBT udruga - zbog programske potpore svim “zajednicama obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi”. Sličnu ljubav Plenkovićevi HDZ-ovci još su ranije iskazivali usvajanjem Istanbulske konvencije, ali i koaliranjem sa SDSS-om - koji se 2013. godine javno pohvalio da su ponosni na rezultate referenduma u nekim selima oko Vukovara, gdje se čak 75 posto lokalnog srpskog pravoslavnog stanovništva, pod utjecajem Pupovčeve partije, izjasnilo PROTIV braka kao zajednice muškarca i žene!

Istoj priči sada se pridružuje i MOST, čiji kandidat za splitskog gradonačelnika paradira tribinama u organizaciji lokalne Gay udruge, u društvu budućih koalicijskih partnera…

Poveznica svih takvih aktivnosti je političko približavanje ljevici, a ako ih pitamo konkretno, hoće li - nakon još jedne moguće prijevare birača - postizborno svi zajedno koalirati, bilo bi pošteno da se napokon outaju i priznaju: MOŽEMO mi to!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 17:05