ZGRANUTI I OGORČENI

Domovinski pokret poziva na prosvjed 10. rujna ispred središnjice HDZ-a: ‘Dajemo vam otkaz‘

Najavljuju i kako će članovi Kluba zastupnika Domovinskog pokreta sudjelovati idući tjedan na oporbenom sastanku u Saboru

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta

 Vlado Kos/Cropix

Predsjedništvo Domovinskog pokreta (DP) pozvalo je svoje članstvo da podrži prosvjed protiv Vlade Andreja Plenkovića pod nazivom "Dajemo vam otkaz", koji 10. rujna ispred središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma organizira udruga "Slobodni zajedno".

Na sjednici u srijedu navečer Predsjedništvo DP-a izrazilo je zgranutost i ogorčenje najnovijom aferom i krađom u Ini, navode u priopćenju.

Sama pljačka još je jedan dokaz kako su članovi DP-a bili u pravu kada su od prvoga dana tvrdili kako je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svjetonazora te je dizajnirana isključivo kao sustav obrane privilegija i hranidbenog lanca vrha te stranke i njihovih pridruženih pouzdanika. Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Plenkovića, ističu iz DP-a.

Najavljuju i kako će članovi Kluba zastupnika Domovinskog pokreta sudjelovati idući tjedan na oporbenom sastanku u Hrvatskom saboru.

Zatražit će, kažu, prikupljanje potpisa oporbe na temu rasprave o opozivu predsjednika Vlade zbog političke odgovornosti za pljačku Ine, ali i zbog nepripremljenosti za nadolazeću krizu.

Predsjedništvo DP-a smatra kako bi već i samo stanje u oružanim snagama bilo dovoljno za pokretanje opoziva "što se pokazalo nevjerojatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba, ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more".

Iz DP-a najavljuju da će organizirati stručno savjetovanje o ključnim gospodarskim temama, od 27. - 29. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:18