BIVŠI ZASTUPNIK

DON IVAN GRUBIŠIĆ 'Razočaran sam, Petrovu sam pisao, nije odgovorio. Prilično sam siguran da su on i Most projekt iza kojega stoje Opus Dei i Crkva'

 Nikola Vilić / CROPIX

Don Ivan Grubišić, umirovljeni svećenik iz Splita i donedavni saborski zastupnik, ovih je dana dok smo razgovarali o političkoj situaciji iznio prilično ekstremnu procjenu tko se nalazi u pozadini Mosta nezavisnih lista i njihova lidera Bože Petrova.

“Petrovu sam predložio izradu programa razvoja Hrvatske, ali on mi nije niti kurtoazno odgovorio. Znam puno o politici i prilično sam siguran da su Petrov i Most projekt iza kojega stoje Opus Dei i Katolička crkva”, rekao je.

Ovaj “enfant terrible” Crkve samoinicijativno je upozorio na pismo (zapravo e-mail poruku) koje je poslao Petrovu u kojem je čestitao na izbornim rezultatima, iako je, kaže, svjestan da se radi o političkoj inicijativi koja uživa zaštitu najkonzervativnijeg dijela Katoličke crkve.

“Petrovu sam pisao jer me, prije svega, zanimalo kako će odgovoriti na iznesene prijedloge. Unutra sam podsjetio kako smo još 2002. akademik Ivan Supek i ja napisali da Hrvatskoj trebaju korjenite strukturne reforme i dodao da je to sada zadatak Bože Petrova. Makar je prošlo puno vremena, Petrov nije ni kurtoazno odgovorio na moj e-mail”, objasnio je Ivan Grubišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:33