PORUKA NA FACEBOOKU

Don Stipe župljanima objasnio za koga ne smiju glasati: ‘Pa oni ne čestitaju ni Božić ni Uskrs‘

Triljski župnik na Facebooku je pozvao stanovnike da ne podupru njegovog donedavnog prijatelja, aktualnoga gradonačelnika Ivana Šipića
Don Stipe Ljubas
 Joško Šupić/hanza Media

Svećenik don Stipe Ljubas, dugovječni je triljski župnik, za kojeg kažu da tamo stoluje već "sto godina". I prije je spominjan u pomalo rubnom kontekstu, naime u nekoliko navrata je izjavio da je – vidovit.

Ovih je predizbornih dana, međutim, došao u žižu javnosti zahvaljujući objavi na Facebooku, profilu triljske župe svetog Mihovila, a objavom je pozvao biračko tijelo grada Trilja da ne podupire svoga donedavnog prijatelja, a danas još uvijek aktualnoga gradonačelnika Trilja Ivana Šipića na izborima, piše Slobodna Dalmacija.

Šipić, bivši član HDZ-a koji je svojedobno bio član antiplenkovićevske frakcije (one "Vasine"), sad se nakon – veli sam – uspješne trinaestogodišnje "vladavine" Triljem želi ponovno kandidirati. Točnije, kandidaturu je već istaknuo, i to kao nezavisni potencijalni gradonačelnik u novome mandatu, poduprt listom mladih. No, ne i don Stipom, koji je na FB-u najprije napisao, a uskoro i obrisao sljedeće riječi, tiskanim slovima naglašavajući ono što osobno smatra bitnim:

"PORUKA ZA LOKALNE IZBORE 2021 GOD.

Kao župnik i dekan ne mogu biti sa strane pred lokalne izbore.

NE DAJTE SE ZAVESTI od onih koji bi GRAD stavili u 'IZOLACIJU' koji i mene župnika napadaju, izmišljaju, kleveću, ne čestitaju ni Božić i Uskrs. To ne bi činili ni ortodoksni komunisti.

– Asfalt i sve drugo je pomoć županije i Vlade ne njihovo vlasništvo.

Pamet u glavu... pogotovo mladi.

Vaš župnik don. Stipe", stoji u poruci sugrađanima i župljanima.

U pokušaju da doznaju više, novinari Slobodne Dalmacije pokucali su nešto prije podneva na vrata župnog stana don Stipe, odmah pored krasne triljske župne crkve. Vrata su "poljubili", a na parlafon nakon zvonjenja porazgovarali ovako:

– Tko je? – pita netko s kata.

– Lenka Gospodnetić i Joško Šupić – odgovaraju, ne navodeći da su novinari.

– Sad je svećenicima ručak – veli muški glas, možda kapelanov.

– U redu, pričekat ćemo dok ručate – kažu oni.

– To vam traje sat i pol vremena – informira ih glas o izdašnoj satnici blagovanja. Tko zna koliko to sljedova imaju!

– Nema veze, čekat ćemo – spremni su i na to.

– Što vam treba? – pita glas tada.

– Komentar u vezi don Stipine objave na Facebooku – kažu.

– Možete odmah kući onda – neljubazno ih otpravlja glas. Odlaze. Pokušavaju uskoro dobiti don Stipu i na mobitel, kad već ne otvara pastvi u potrebi svoja vrata olako. Dobro, nisu iz njegove župe...

Očekivano, odbija pozive. Nazivaju potom Ivana Bugarina, kandidata za gradonačelnika iz redova HDZ-a, koji također ne može puno komentirati i govoriti (na sastanku je).

Red je, na koncu, nazvati i još uvijek Ivana Šipića, čija opisna rečenica na WhatsAppu glasi: "Bit ćeš ono što trebaš biti..." Hm, zanimljivo.

– Čujte, ja od toga ne bih pravio sapunicu. Sama objava dovoljno govori. S druge strane, ne glumim ni Spasitelja, to može samo Onaj koji je razapet na križu – poručio je Šipić, inače diplomirani teolog, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:06