SKANDALOZNE TVRDNJE

DON STOJIĆ 'Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja'

 Ronald Goršić/CROPIX

- Želim razbiti jedan urbani mit glede silovane žene. Kad god raspravljamo o pobačaju, uvijek je korištena jedna metoda koja uključuje pronalazak najmarginalnijeg slučaja, pucanje na emociju i primjenu na opći moral. Ona je pogubna u razlučivanju je li nešto dobro ili zlo. Najmarginalniji slučaj jesu djevojke koje su silovane, ali sva se psihoza društva koncentrirala na njih, rekao je studentski kapelan Damir Stojić tijekom rasprave o pravu na život u zagrebačkom studentskom domu Stjepan Radić, piše Narod.hr.

Stojić je dodao i kako je "medicinski nevjerojatno da djevojka zatrudni u tom slučaju".

- Ja kažem da je Bog predvidio predigru. Ne toliko zbog nas muškaraca, nego da bi djevojka mogla biti spremna. Njezino je tijelo velik dar i Bog je ponudio predigru kako bi se njezino tijelo pripremilo. I što se događa, koga ne zanima predigra? Životinje i silovatelje. Zato su takvi slučajevi od kojih je i previše, toliko marginalni - objasnio je Stojić.

- Takvo što nije ispravno. Katastrofalno je uzeti marginalni slučaj i primijeniti ga za pravilo - upozorio je Stojić i naglasio da dijete ne može govoriti za sebe i Crkva je zbog njega uvijek na strani života.

- Pobačaj ne može promijeniti činjenicu da je djevojka silovana - kazao je Stojić te napomenuo kako je Crkva milosrdna prema tim djevojkama i nikoga ne osuđuje, nego uvijek nudi smjernice.

- Protiv sam svih pobačaja. Mislim da svi imaju pravo na život -zaključio je don Stojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 00:55