NE STIŠAVA SE BURA

DORH i policija ušli u Istarske domove zdravlja: Nakon afere sa zapošljavanjem, sada se istržuju i druge nepravilnosti

Naime, prije mjesec dana sada već bivši ravnatelj te ustanove Manuel Runić izašao je u javnost s nizom optužbi na rad svojih prethodnika

Istarski domovi zdravlja, Dom zdravlja u Puli.

 Goran Šebelić/Cropix

Ne stišava se situacija u Istarskim domovima zdravlja. Nakon zadnje afere oko zapošljavanja kandidatkinja za specijalizaciju iz ortodoncije jer je jedna od kandidatkinja Ana Červar, sada ovu istarsku županijsku ustanovu češlja DORH te istarska policija. Potvrdila je to istarska policija danas portalu Istra24.

A vrlo vjerojatno policija i DORH provjeravaju sve moguće navode koji su izlazili u medijima u zadnje vrijeme oko rada i poslovanja Istarskih domova zdravlja u zadnjih nekoliko godina. Naime, prije mjesec dana sada već bivši ravnatelj te ustanove Manuel Runić izašao je u javnost s nizom optužbi na rad svojih prethodnika, kao što su darivanja pojedinih zaposlenika i zaposlenica skupim torbama i štiklama, mobitelima i drugim uređajima.

Na konferenciji za medije prije mjesec dana kazao je da su se na večerama za odabrane dijelili darovi poput mobitela, laptopa, pametnih satova, ženskih torbica, štikli i slično. Kazao je tada da je voditeljica Ispostave Rovinj dobila je žensku torbicu Tommy Hilfiger od 1700 kuna, bivša pomoćnica ravnatelja za financije torbicu Tommy Hilfiger od 1199 kuna, plaćali su se raznorazni ručkovi. Tada je iznio i niz optužbi prema svom protukandidatu na izborima za ravnatelja u IDZ-u, umaškom liječniku Danielu Ferlinu. Iznio je javnosti mail koji je poslao zaposlenicima ove ustanove u kojemu se isticao seksistički način komunikacije prema zaposlenicima na koji se nije reagiralo. Nakon što je „prljavo rublje” izašlo u javnost, ravnatelj je dao ostavku, a reviziju je naložio istarski župan Boris Miletić. Zasada iz Istarske županije nisu reagirali na ove navode.

S druge strane, nedavno je u Istarskim domovima zdravlja u nadzoru bila i Agencija za zaštitu osobnih podataka zbog mogućeg kršenja prava ispitanika oko zapošljavanja kandidatkinja za specijalizaciju iz ortodoncije.

- Po završetku nadzornog postupanja, obavijestit ćemo Vas o utvrđenom te eventualnim naloženim korektivnim mjerama koje Agencija ima ovlasti izreći, odgovorili su nam iz ove agencije koja je već reagirala u ovom slučaju. Oni su se, nakon što im je Ana Červar prijavila čitav slučaj, očitovali na način da je Červar imala pravo pristupa natječajnoj dokumentaciji iz koje je mogla vidjeti zašto nije dobila posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:54