DEBAKL POLICIJSKE ISTRAGE

DORH odustao od progona: Nema dokaza da su Dakić i Vuletić pretukli Miljuša i Galinca!

'Indicije koje su utvrđene u tijeku istrage u svojoj ukupnosti i međusobnoj povezanosti ne tvore zatvoreni krug potreban za optuženje'
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo odustalo je od daljnjeg kaznenog progona protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića, koje se sumnjičilo za napade na novinara Jutarnjeg lista, Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

- Unatoč velikom broju provedenih istražnih radnji i provjera svih okolnosti, indicije koje su utvrđene u tijeku istrage u svojoj ukupnosti i međusobnoj povezanosti ne tvore zatvoreni krug potreban za optuženje. Stoga je valjalo odustati od daljnjeg kaznenog progona - stoji u priopćenju.

Upravo je tužiteljstvo nakon predaje kaznenih prijava protiv optuženog dvojca tvrdilo kako ima indicije da su upravo oni napadači na Miljuša i Galinca, ali tijekom sudske istrage nisu uspjeli doći do dodatnih dokaza koji bi bili dovoljni za podizanje optužnice.

Stoga je tužiteljstvo poručilo policiji neka pronađu nove dokaze protiv Dakića i Vuletića ili neka pronađu druge napadače .

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo potkraj 90-ih godina, Vuletić i Dakić nijekali su krivnju od samog uhićenja, potkraj prošle godine u policijskoj akciji "Šok 3". Presudu su dočekali na slobodi.

Ovime Miljuš, napadnut 2. lipnja 2008. godine, i Galinec 17. rujna iste godine, nisu dobili nikakvu satisfakciju, još uvijek je njihov slučaj neriješen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:01