RIJEČKI SLUČAJ

DORH: ‘Prva informacija o trovanju u riječkom restoranu koje se dogodilo u svibnju stigla nam je početkom srpnja‘

Kažu da nije istina da su o trovanju Lakovića izviješteni odmah nakon događaja

Ilustracija

 Graham Winterbottom Photography/Imagesource/Profimedia/Graham Winterbottom Photography/imagesource/profimedia

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćenjem je demantiralo napise pojedinih medija da su o trovanju Stanka Lakovića iz Pule mineralnom vodom u jednom riječkom restoranu u svibnju ove godine obaviješteni odmah nakon događaja. DORH kaže da je o događaju od 19. svibnja 2023. prvu informaciju zaprimilo 3. srpnja 2023. općim posebnim izvješćem Prve policijske postaje Rijeka.

"Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 5. rujna 2023. dostavilo i naložilo Sektoru kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske poduzimanje izvida povodom kaznene prijave oštećenikove majke, koju je ovom državnom odvjetništvu ustupilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola. Nakon što je opunomoćena odvjetnica oštećenika (1982.) u rujnu 2023. godine dostavila ovom državnom odvjetništvu cjelovitu medicinsku dokumentaciju KBC-a Rijeka i nove za predmet važne informacije, povodom njih su u listopadu 2023. godine naloženi dodatni izvidi nadležnoj Prvoj policijskoj postaji Rijeka kako bi se utvrdilo je li počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti", naveli su u priopćenju.

Istaknuli su da Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, kao tijelo kaznenog progona počinitelja kaznenih djela, "o pojedinostima izvida ne može davati informacije zbog zakonske propisane tajnosti, a državnoodvjetničku odluku u predmetima oba riječka slučaja konzumacije određene tekućine donijet će po primitku rezultata svih provedenih izvida naloženih nadležnim državnim tijelima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2024 07:47