DONIJELI RJEŠENJE

DORH se napokon javio nakon što pet mjeseci nije podignuta optužnica protiv Banožića

Milanović se na Facebooku upitao zašto Banožić do danas nije optužen, a odmah je stigao i odgovor

Mario Banožić

 Goran Mehkek/Cropix

Zoran Milanović je na Facebooku u ponedjeljak ustvrdio da je ‘‘prošlo pet mjeseci otkad je Banožić usmrtio čovjeka u prometnoj nesreći koju je i skrivio, ali još nije optužen za to nedjelo‘‘. Milanović se pritom upitao zašto Banožić do danas nije optužen.

‘‘Siguran sam da nema niti jednog prometnog prekršaja sa smrtnim posljedicama, s tako jasnim i čvrstim dokazima kakvi su u ovom slučaju, a za koji se toliko čeka s podizanjem optužnice. Tako Andrej Plenković i HDZ vide i provode jednakost pred zakonom koja je, da ponovim, ustavna kategorija. Njihovo pogano shvaćanje vlasti pogađa sve hrvatske ljude koji ne pripadaju HDZ-ovoj sljedbi", ocijenio je Milanović.

Općinsko državno odvjetništvo u siječnju je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće. DORH se sada ponovo oglasio.

- Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona (priopćenje objavljeno 5. siječnja 2024.) i provodi daljnje dokazne radnje tijekom istrage u kojoj su ispitani okrivljenik i svjedoci, a u tijeku je provođenje dokazne radnje prometno–tehničkog vještačenja sukladno nalogu od 9. veljače 2023., kao i dopune tog vještačenja od 2. travnja 2024. - poručili su iz DORH-a.

Inače, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se u ponedjeljak na prozivke predsjednika Zorana Milanovića o slučaju prometne nesreće bivšeg ministra obrane Marija Banožića, rekavši da je policija odradila svoj dio posla i podnijela kaznenu prijavu protiv Banožića.

‘‘Tu je policijski dio posla odrađen. Sve kasnije je koordinacija s DORH-om i nikad nismo komentirali istraživanja u tijeku. To nije posao politike‘‘, rekao je Božinović u ponedjeljak nakon obilaska novoobnovljenih prostorija Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:44