ZAVRŠEN OČEVID

DORH: Uzrok velikog požara u Sisku je samozapaljenje glomaznog otpada u skladištu tvrtke

Riječ je o dosad najvećem požaru odlagališta otpada na sisačkom području, koji su vatrogasci gasili gotovo dva dana

požar u Sisku

 MUP

Uzrok velikog požara odlagališta otpada zagrebačke tvrtke Royal Media u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni, koji je bio aktivan dva dana, je samozapaljenje otpada, objavilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

"Općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku je u utorak, 28. lipnja, uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' i policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke te inspektora zaštite na radu, provela očevid u mjestu Novo Pračno na mjestu požara koji je izbio 26. lipnja 2022. oko 17 sati.

Prema dosad utvrđenome, proizlazi da je uzrok požara samozapaljenje glomaznog otpada u skladištu jednog trgovačkog društva koje se bavi zbrinjavanjem otpada (tvrtka Royal Media)", priopćio je DORH na svojim službenim internetskim stranicama.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku će, u suradnji s nadležnom Policijskom upravom sisačko-moslavačkom, poduzeti daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđenja svih relevantnih okolnosti događaja, dodaje se.

Riječ je o dosad najvećem požaru odlagališta otpada na sisačkom području, koji su vatrogasci gasili gotovo dva dana. U požaru je izgorjela hala za odlaganje otpada površine 1750 četvorna metra, koja je bila potpuno ispunjena prešanim otpadom, te velike količine otpada na otvorenom prostoru. Požar je gasilo šezdesetak vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 18:21