AFERA TRŽNICE

Doris Hrast smjenjen s mjesta glavnog riječkog tužitelja?

Navodno, na mjesto glavnog županijskoga odvjetnika u Rijeci privremeno će na rok od 6 mjeseci biti imenovan Darko Karlović
 Karmen Mrkić/CROPIX

RIJEKA - Doris Hrast smjenjen je s mjesta glavnog Županijskoga državnog odvjetnika u Rijeci, no i dalje će ostati zaposlenik riječkoga tužiteljstva, odnosno nastaviti će raditi kao zamjenik županijskoga odvjetnika - neslužbena je informacija čiju se potvrdu danas nije moglo dobiti u DORH-u.

Prema tim informacijama na mjesto glavnog županijskoga odvjetnika u Rijeci privremeno će na rok od 6 mjeseci biti imenovan Darko Karlović, donedavno prvi Hrastov zamjenik koji je prije nešto više od dva mjeseca na poziv Mladena Bajića otišao na 'ispomoć' u DORH u Zagreb.

Proteklih tjedan dana od kada je riječkom tužiteljstvu zbog navodnoh Hrastovih propusta oduzet predmet Tržnice Rijeka i prebačen u Osijek, spekuliralo se da će Hrast biti ne samo smjenjen s mjesta tužitelja, već da će dobiti i otkaz, a pojavljivale su se i informacije da će protiv njega biti pokrenut kazneni progon.

Postupak Hrastova razriješenja pokrenut je prije tjedan dana a u služebnom obrazloženju te doluke nevedeni je da postoji sumnja da je počinio stegovno djelo, odnosno da je neuredno obavljao svoju dužnost na način da DORH iako je bio dužan nije izvještavao o tijeku postupanja u predmetu Tržnice Rijeka što je morao jer se radilo o velikoj šteti.

Inače danas su u Zagrebu na dužnost zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, prisegnule dosadašnje općinske tužiteljice Barbara Sandalj i Tea Radovani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 23:20