STOP RAZVRATU

'DOSTA JE BILO, DOLAZE TU, SAMO SE SEKSAJU I PIJU!' Uz jezero pored Zagreba zbog navale pohotnih parova osvanuli znakovi zabrane: 'No sex!'

 www.vgdanas.hr

Jezero Vukovina u blizini Velike Gorice, osim što je utočište zaljubljenicima u ribolov, već je dulje vrijeme i omiljeno okupljalište za noćna druženja uz alkohol, a nekim građanima služi kao odlagalište smeća.

Sve je to skupa dojadilo članovima Zagrebačkog ribolovnog društva koji su odlučili stati na kraj uništavanju prirodne oaze, piše portal Velike Gorice, VG danas.

Ondje su ovih dana osvanuli nesvakidašnji znakovi zabrane s natpisima ‘Zabranjeno parkiranje’ i ‘No sex’.

- Dosta nam je nesavjesnih građana koji iz raznih razloga dolaze na jezero i za sobom ostavljaju smeće koje samo izbace iz automobila i to nas je potaknulo da postavimo ovakve improvizirane znakove zabrane. Ima tu i ljubavnih parova koji često dolaze, ekipa kojih se dođu družiti i piti, ali i onih koji dođu baš s ciljem da na jezeru samo istresu smeće - rekao je Igor Kovačić iz Zagrebačkog ribolovnog društva, čiji članovi ovdje svakodnevno pecaju.

www.vgdanas.hr

Znakove su isprintali i plastikom zaštitili od kiše, no uskoro bi se ondje trebali naći trajni znakovi upozorenja. Osim toga, ribiči planiraju očistiti svo granje i smeće uz cestu kako se automobili ondje više ne bi mogli ‘skrivati’, piše VG danas.

Upozoravaju da se trude oko čišćenja koliko mogu, no još uvijek ima onih koji ovo mjesto ne percipiraju kao prirodnu oazu, već kao smetlište pa bez grižnje savjesti ondje ostavljaju svakojako smeće koje pak odbija i ribiče i građane koji bi ondje možda rado proveli koji sat u opuštanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:01