RAZLAZ U HDZ-u

DOSTA MU JE TOMISLAVA KARAMARKA: Kujundžić izlazi iz HDZ-a i osniva svoju stranku?

Milan Kujundžić sve je bliže, neslužbeno doznajemo, napuštanju HDZ-a te pokretanju vlastite političke opcije. Iako Kujundžić nije želio službeno potvrditi takva nagađanja, izvor blizak njemu potvrdio nam je da je takav scenarij sve izgledniji.

- Jednog ću dana možda govoriti o tome - kazao je Kujundžić.

Prošli se petak, dan prije izborne šutnje, pojavio na skupu Karla Starčevića, kandidata za gradonačelnika Gospića, koji se održao u dvorani gospićkog Pučkog učilišta.

Političke ambicije

Na skupu su se, među ostalima, pojavili fizičar Davor Pavuna, umirovljeni generali Marko Lukić i Davor Domazet Lošo te HDZ-ovac Kujundžić. I to unatoč činjenici da je Starčević vodio u Gospiću u drugom krugu veliku borbu s HDZ-ovim kandidatom Petrom Krmpotićem.

Kujundžić, inače, ne skriva da ima političke ambicije, a podsjetimo da je na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima u svibnju prošle godine dobio samo 110 glasova manje od Karamarka, i to bez ikakve stranačke mašinerije. Međutim, procijenio je da nema smisla reagirati prije završetka lokalnih izbora, iako već duže ponavlja da je jako zabrinut za stranku. Kujundžić je nakon poraza na unutarstranačkim izborima neko vrijeme javno kritizirao Karamarkovu politiku.

Raspuštanja i smjene

Međutim, povukao se nakon što je u stranci došlo do niza raspuštanja te smjena i izbacivanja, posebice nakon što je isključena bivša predsjednica Jadranka Kosor. Tako se u posljednje vrijeme opet aktualizirala priča da će Kujundžić istupiti iz stranke te osnovati neku svoju političku opciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:47