DOMOVINSKI POKRET

‘Dosta nam je ilegalnih migranata: Ako Vlada za pet dana ne zatvori granicu, idemo na referendum!‘

Nitko ne zna prelaze li nam granicu ISIL-ovci ili zaista ugroženi ljudi, a svejedno ih puštamo da šetaju među nama - kaže Penava.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Vlada Andreja Plenkovića hitno mora riješiti pitanje ilegalnih migranata ili ćemo mi inicirati referendum! - poručili su danas iz Domovinskog pokreta.

Predsjednik stranke Ivan Penava kaže kako "ograde i barikade" s Markova trga treba preseliti na državu granicu.

- Povijesni Markov trg čuvaju ograde i barikade. Čuvaju Andreja Plenkovića i njegovu Vladu, ovdje u središtu Zagreba. Zašto ove ograde nisu na granici Republike Hrvatske koju, evo dok pričamo, prolaze stotine ilegalnih migranata, i zašto umjesto Vlade ne čuvaju hrvatske građane na toj granici? To je ključno pitanje - kaže.

Penava tvrdi da premijer Plenković kontinuirano provodi briselsku politiku i vodi računa samo "o tome što će mu se u Bruxellesu dogoditi i što će mu oni poručiti" umjesto da brine o "hrvatskim građanima, njihovoj sigurnosti i hrvatskoj djeci, ljudima koji šetaju pse, gljivarima i lovcima koji odlaze u šume".

- Od jedne sigurne zemlje postajemo sve suprotno tome i sve suprotno izbornom sloganu HDZ-a na prošlim izborima kada je obećao sigurnu Hrvatsku. Domovinski pokret je iz tog razloga složio Deklaraciju o ilegalnoj migraciji u kojoj smo obradili u potpunosti to pitanje. Zamislite da odlazite u drugu državu. Znamo svi kako morate ući u nju, postoje službeni granični prijelazi na kojima se morate prijaviti. Zašto je moguće u Hrvatsku ulaziti, i to pod patronatom hrvatske policije, bez prijave, bez da morate doći na službeni granični prijelaz i bez da hrvatska država i sigurnosni sustav ove zemlje znaju išta o vama? - poručio je Penava.

Čelnik DP-a kaže kako nitko ne zna "prelaze li nam granicu ISIL-ovci i teroristi ili zaista ugroženi ljudi", ali ih svejedno "puštamo da šetaju među nama".

Tvrdi da procedura ide tako da migrant jednostavno "izmisli ime i nacionalnost, odnosno zemlju iz koje dolazi".

- A mi ne znamo ništa o njemu, ne znamo je li bio ISIL-ovac, terorist, ne znamo je li stvarno ugrožen čovjek, pa tim ljudima dajemo dozvolu da sedam dana šetaju među nama. I to zato jer je tako rekla Ursula von der Leyen - rekao je Penava.

Premijera je upitao tko mu je dao povjerenje za takvu politiku.

- Pozivam na kraju, i kao netko tko je nekad bio u HDZ-u, članove svoje bivše stranke, svoje prijatelje, da ne šuškaju u saborskim kuloarima o tim temama, nego neka upute pitanje na tijela svoje stranke, poglavito utemeljitelje i branitelje, je li to ta Hrvatska za koju smo se borili. Je li to ta slobodna, suverena Hrvatska čiju granicu prelazi tko kako hoće, i zapravo je nema? Jesu li to vrijednosti za koje se ginulo u Domovinskom ratu? - kaže.

Domovinski pokret dao je Vladi rok do 10. listopada da, kako kažu, promijeni "briselske politike koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost naše zemlje". U suprotnom će Domovinski pokret i formalno započeti inicijativu za organiziranje referenduma.

- Pozvat ćemo sve institucije, sve političke stranke i sve udruge da nam se pridruže. Ishod tog referenduma, jamčim vam, bit će takav da će se 95 posto građana ove zemlje biti protiv ilegalnih migracija. U medijima je često skriveno kako se radi o ilegalnim migrantima koje u 99 posto slučajeva čini muška populacija, o mladim osobama ispod 30 godina bez obitelji, bez žena, bez djece i vrlo upitne prošlosti - poručio je čelnik DP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:19