ČEKA SE MINISTARSTVO

Dovršen nadzor Hrvatske psihološke komore u slučaju djevojčice iz Nove Gradiške: Nije bilo propusta

Utvrđeno je da su psihologinje obavljale poslove u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi
Lampioni i cvijeće za preminulu djevojčicu.
 Ivan Peric/Cropix

Stručni nadzor Hrvatske psihološke komore u slučaju nasmrt pretučene djevojčice iz Nove Gradiške pokazao je da nije bilo propusta u radu psihologinja Centra za socijalnu skrb, javlja HRT.

Podsjetimo, djevojčica je preminula u Klaićevoj bolnici u Zagrebu prije dva tjedna od posljedica obiteljskog nasilja.

- Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb, priopćeno je iz Hrvatske psihološke komore.

Sutra će rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika biti predani Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Nakon svega toga bi Ministarstvo trebalo dati konačan sud je li bilo propusta u cijelom tom slučaju, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:16