SRAMOTA NA OSJEČKOM GROBLJU

DOŽIVJELI ŠOK NA SPROVODU Morali odgoditi pogreb jer su iskopali grob na krivom mjestu

Odmah smo učinili sve da ispravimo grešku, rekao je direktor Ukopa Saša Ljubojević
 Emica Elveđi/CROPIX

Veliku neugodnost doživjeli su članovi jedne osječke obitelji kad su prošlog četvrtka na Centralnom groblju došli na posljednji ispraćaj svog preminulog člana. Naime, djelatnici gradske tvrtke Ukop pogriješili su s mjestom pokopa te su za spuštanje lijesa s tijelom pokojnika pripremili drugi grob, što je izazvalo veliku neugodnost obitelji pokojnika, ali i ljutnju zbog takvog propusta.

Mjere protiv radnika

Zbog toga se posljednji ispraćaj njihova pokojnika morao odgoditi, dok se sve ne pripremi kako treba za ukop u njihovu obiteljsku grobnicu.

Direktor Ukopa Saša Ljubojević potvrdio je da se to doista dogodilo te da je obitelji uputio i privatnu i javnu pismenu ispriku.

- Nažalost, dogodilo se nešto što se nije smjelo i ja se i ovim putem ispričavam obitelji pokojnika zbog toga što su doživjeli. Kao tvrtka odmah smo poduzeli sve da ispravimo pogrešku, a prema djelatnicima za koje smo utvrdili da su odgovorni za taj veliki propust poduzeli smo propisane mjere. Dva sata nakon prvotno predviđenog termina za pogreb sve je bilo završeno te su bili postavljeni i vijenci - rekao je Ljubojević. Dodao je da je od prošlog četvrtka više puta komunicirao s obitelji pokojnika.

Isprika u dnevnom listu

- Osobno sam ih zvao, poslao sam im pismenu ispriku u svoje i u ime tvrtke, a u dogovoru s njima objavili smo i javnu ispriku u lokalnom dnevnom listu, i to tako što smo s njima dogovorili na kojem mjestu i na koliko prostora u novinama će isprika biti objavljena. To je najmanje što smo mogli učiniti za očitu pogrešku - istaknuo je Ljubojević i dodao da se takve stvari u Ukopu ne događaju često.

Prema onome što su mu rekli radnici s duljim stažem u tvrtki, takvo što dogodilo se triput u 70-godišnjoj povijesti Ukopa, a posljednji put 2006. Ukop inače godišnje obavi u prosjeku 1250 pogreba na svim gradskim grobljima.

U ovom slučaju pak jedina dobra stvar, ako se može tako reći, bila je to što je prvi grob koji je bio pripremljen za pogreb bio u vlasništvu Ukopa, a ne neke osobe pa uza sve nije povrijeđen i mir nekog drugog pokojnika.

Pogrešni i pravi

Inače, pogrešno pripremljen grob nalazi se odmah pokraj onoga u koji je pokojnik zapravo trebao biti položen.

Obitelj pokojnika ne želi potencirati priču

Obitelj pokojnika nije željela potencirati priču u medijima. U kratkom telefonskom razgovoru rekli su samo da se “film ne može više vratiti nazad”.

- Dogodilo se što se dogodilo i bilo je prilično neugodno, no ne želimo više o tome jer ništa ne možemo vratiti. Iz Ukopa su se ispričali i u tom pogledu bili su iznimno korektni pa neka na tome i ostane - rekli su članovi ožalošćene obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:18