PROSLAVA U KNINU

Doznajemo detalje obljetnice Oluje: Umirovljeni general Markač održat će govor uime braniteljskih udruga

Program obilježavanja Oluje neće se previše razlikovati od prošlogodišnjeg, tvrdi Darko Nekić

Mladen Markač

 Ronald Goršić/Cropix

Pripreme za obilježavanje 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja su pri kraju, a kako neslužbeno doznajemo, uime branitelja govor u Kninu održat će umirovljeni general Mladen Markač. Ove godine, navodno, nije bilo prijepora među braniteljskim udrugama oko toga tko će na svečanosti govoriti u njihovo ime. U Kninu je, kako nam je kazao ministar branitelja Tomo Medved, održan sastanak Provedbenog stožera, na kojem su se dogovarali posljednji detalji.

- Još se usuglašavamo, a cijeli program ovogodišnjeg obilježavanja Oluje bit će predstavljen na tiskovnoj konferenciji u srijedu, 3. kolovoza, u Kninu - kazao nam je ministar Medved.

Nakon sastanka u Kninu, koordinator Organizacijskog odbora za obilježavanje Oluje, državni tajnik iz Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić, kazao nam je da se program neće previše razlikovati od prošlogodišnjeg. Dakle, počet će ujutro budnicom, nakon čega će uslijediti polaganje vijenaca i paljenje svijeća, te svečano podizanje zastave na kninskoj tvrđavi, što će gosti moći pratiti na videozidu postavljenom na stadionu.

- Središnja svečanost ponovno će se održati na stadionu NK Dinara u Kninu, i taj dio završava u 11.14 minuta. Nakon toga su predviđene izjave za medije, a potom će se održati sveta misa - kazao nam je Nekić.

Osim generala Mladena Markača, govore bi u Kninu trebali održati premijer Andrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković, te predsjednik države Zoran Milanović, koji bi, kao i prošle godine, večer prije, 4. kolovoza, trebao održati prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata.Program će završiti navečer velikim vatrometom oko 22.30 sati. No, prije i poslije vatrometa bit će održani koncerti, čiji je organizator grad Knin. Tako bi u 21 sat, kako doznajemo, trebala nastupiti Doris Dragović, dok je nakon vatrometa predviđen koncert Opće opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:00