JUČER UHIĆENE

Doznajemo nove detalje: Kako su Bandićeve suradnice namještale natječaj za ravnatelja Srebrnjaka

Nakon što je smijenjen Nogalo, za novog ravnatelja izabran je 32-godišnji specijalizant Ivo Dumić-Čule
Ana Stavljenić-Rukavina
 Nera Simic/Cropix

MIlana Bandića, koji je glavna poveznica jučerašnjih uhićenja, među kojima je bio i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, njegova bliska suradnica Ana Stavljenić-Rukavina, vozač Zdravko Krajina, te "kralj Adventa" ugostitelj Denis Mohenski nije istraživao zagrebački, već riječki PNUSKOK.

Moguće je da je to bila policijska taktika da se sve istrage vezane uz pokojnog gradonačelnika dislociraju iz Zagreba, kako se policiji ne bi dogodilo probijanje mjera ili informacija, s obzirom na to da je Bandić imao među bliskim suradnicima i bivše policajce.

Istrage se nastavljaju i dalje. Bačićev odvjetnik Nikola Mandić potvrdio nam je da je u tijeku ispitivanje njegovog klijenta, a danas bi trebali biti ispitani i ostali uhićeni.

Kad je riječ o Andreji Šulentić, pročelnici Bandićeva Ureda čije je prostorije jučer u gradskoj upravi pretraživala policija, a njoj se na teret stavlja da je zlorabila položaj i ovlasti od siječnja do 30. lipnja prošle godine pri izboru novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

image
Andrea Šulentić i Milan Bandić
Damir Krajac/Cropix

Tereti je se da je po Bandićevu nalogu s predsjednicom Upravnog vijeća bolnice, Anom Stavljenić-Rukavinom, poduzela sve da za novog ravnatelja bude izabrana osoba koju je Bandić izabrao i prije raspisivanja svih prijava i natječaja neovisno o njegovim referencama.

Prvo je po Bandićevu nalogu trebao biti izabran Marko Brkić, kojem je navodno Ana Stavljenić-Rukavina sačinila program rada i razvoja i pritom je koristila sve informacije koje su joj bile dostupne kao predsjednici Upravnog vijeća bolnice, te je njegov program uvrstila u Brkićevu kandidaturu.

Međutim, nakon što Gabrijela Subašić, koja je bila članica Upravnog vijeća, nije glasala onako kako se očekivalo, odnosno nije glasala za Bandićva kandidata, ona je razriješena i Šulentić je imenovana na njezino mjesto.

Prihvatila je to, tvrdi tužiteljstvo, po Bandićevu nalogu, a sve kako bi ona osigurala da, nakon što je poništen natječaj i raspisan novi 5. lipnja prošle godine, za novog ravnatelja bude izabran 32-godišnji specijalizant Ivo Dumić-Čule. Šulentić je, tvrdi tužiteljstvo, s Anom Stavljenić-Rukavinom tražila od drugih članova vijeća zajedno da glasaju za Dumić-Čulu i on je 30. lipnja izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Bivši ravnatelj Boro Nogalo smatra da je Ana Stavljenić-Rukavina samo vrh piramide i da treba istražiti sve koji su bili uključeni u tu, kako sada tvrdi tužilteljstvo, nezakonitu smjenu i najavio je da će o tome dati svoj iskaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:30