NEUSPJEH NA EU IZBORIMA

DOZNAJEMO ŠTO SE DOGAĐALO U HDZ-u Plenković nije štedio nikoga, obrušio se na županijske šefove, članove, medije, desnicu... 'Bili smo zaprepašteni'

 
Karlo Ressler (lijevo gore), Robert Kopal (lijevo dolje), Andrej Plenković (sredina), Milijan Brkić (desno gore), Vladimir Šeks (desno dolje)
 Goran Mehkek, Srdjan Vrancic, Damjan Tadic / CROPIX

Niste dobro odradili teren. Ja imam najbolju sliku što se događa. Vi ne razumijete što je HDZ i što treba biti. Mislim da vodim HDZ i državu u pravom smjeru - optuživao je, doznajemo, šef stranke Andrej Plenković članove na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj su se danas analizirali loši izborni rezultati. Plenković se, kažu sudionici sastanka, na članove obrušio u završnoj riječi, a nije poštedio nikoga. Optužio je županijske predsjednike, članove, medije, desnicu...

- Članovi i birači nisu prepoznali sve što radimo ja i Vlada. Napadaju me desnica i mediji, a vi me ne branite u javnosti kao što ste branili ranije predsjednike. Lista je odlična - navodno je rekao Plenković koji je krivnju za neuspjeh, tvrde naši izvori, stalno prebacivao na sve druge.

- Bili smo zaprepašteni - rekao je jedan član, dodajući da je sastanak počeo mirno, te da ga je Plenković počeo usporedbom izbornih rezultata s 2013. i 2014. Nakon toga je otvorio raspravu, a prvi se za riječ javio Vladimir Šeks koji je, kažu naši sugovornici, okrivio Crkvu i biskupe.

- Za riječ se javilo još par kolega koji su govorili kako to i nije tako loš rezultat, da je nedostajalo malo glasova - kaže jedan od sudionika sastanka. A onda su se, dodaje, javili i oni koji su realnije sagledali izborni rezultat.

- Govorili su Ivana Maletić, Milijan Brkić, Oleg Butković, Branko Bačić, Domagoj Milošević... Rekli su kako se treba napraviti ozbiljna analiza o tome zašto članovi nisu izašli u većem broju, ako se sve dobro odradilo. Brkić je kazao da trebamo biti i samokritični, da je narod rekao svoje, a da se narod ne može lagati - kaže naš izvor.

- Pa ne može narod valjati kad za nas glasa, a kad ne glasa, onda taj isti narod ne valja - navodno je kazao Brkić. Plenkovićev savjetnik i glavni analitičar Robert Kopal objašnjavao je, doznajemo, “crnog labuda”. Inače, prije sjednice, više HDZ-ovaca je ustvrdilo kako je rezultat ispod očekivanja, ali da je HDZ i dalje najjača stranka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:33