ŠOK U LICI

Doznajemo što stoji u prijavi supruge šefa gospićkog HDZ-a: Od hladne kuće do prijetnje ubojstvom

Prema informacijama kojima raspolažemo, uhićen je jutros u 8.45 sati, i to po prijavi vlastite supruge zbog dvaju kaznenih djela - prijetnje i nasilja u obitelji

Mario Stilinović

 Hdz Gospić/facebook/

Gospićem je odjeknula vijest da je jutros uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića. Na lokalnim izborima 2021. godine bio je kandidat te stranke za gradonačelnika, ali je uspješniji bio HSP-ov Karlo Starčević te je Stilinovićeva karijera zakrenula prema vijećničkim klupama Gradskog vijeća, odakle je vrebao svoju novu političku priliku.

Prema informacijama kojima raspolažemo, uhićen je jutros u 8.45 sati, i to po prijavi svoje supruge zbog dvaju kaznenih djela - prijetnje i nasilja u obitelji. U Policijskoj upravi ličko-senjskoj rekli su nam da u ovom trenutku imaju više uhićenika te da o detaljima kaznenih djela za koje se terete, a ni o njihovim osobnim podacima, ne mogu govoriti zbog tajnosti postupka.

Neslužbeno doznajemo da su odnosi u obitelji Marija Stilinovića dulje vrijeme narušeni te je on suprugu prijavio zbog nametljivog ponašanja. Ona je, doznajemo, prilikom davanja iskaza na tu njegovu prijavu usput podnijela prijavu za ova dva kaznena djela. U cijelom slučaju, međutim, ima i bizarnih elemenata. Doznajemo da se osjećala zanemarenom zato što joj suprug nije naložio peć pa se kuća nije zagrijala i ona je ostala u hladnom te je upravo na toj činjenici temeljila prijavu za nasilje u obitelji. No, druga je prijava mnogo ozbiljnija i sadrži prijetnju ubojstvom, zbog čega je Stilinović promptno uhićen te je sada i on završio na policijskom ispitivanju.

Nemoguće je predvidjeti kako će se ovaj slučaj raspleti. Pitali smo Stilinovićeva stranačkog šefa Ernesta Petryja, aktualnog župana i budućeg saborskog zastupnika, hoće li biti političkih sankcija za predsjednika gradskog HDZ-a, a on nam je odgovorio da je upravo od nas dobio informaciju o uhićenju.

- Ovo mi je prvi glas, doista ne znam ništa o tome. U ovom trenutku mogu samo reći da ćemo vidjeti što se točno dogodilo, a onda postupiti prema Statutu stranke - rekao nam je kratko Ernest Petry.

Za Stilinovića bi to moglo značiti suspenziju, pa i isključenje iz stranke, ako se, dakako, i sudskim putem potvrde kaznena djela za koja ga je supruga prijavila.

Mario Stilinović u Hrvatskim je šumama zaposlen od 1998. godine, 11 godina bio je Upravitelj šumarije Gospić, a posljednjih šest godina voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić. Kako tamo radi 650 ljudi s područja čitave gospodarski opustošene Like, njegov je društveni utjecaj velik. Član je dvaju lovačkih društava i obavlja poslove stručne službe za provođenje odredbi lovnogospodarskih osnova u šest lovišta u Ličko-senjskoj županiji. Pričuvni je natporučnik HV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:52