SSB

DOZNAJEMO: U TAJNOSTI OSNOVANA NOVA POLITIČKA STRANKA Na osnivačku skupštinu mediji nisu bili pozvani, riječ je o novom projektu Vladimira Šišljagića

 Vlado Kos/CROPIX

Vladimir Šišljagić, nekadašnji župan osječko-baranjski i bivši predsjednik HDSSB-a osnovao je novu stranku Snaga Slavonije i Baranje, što je bilo i ime njegove nezavisne liste s kojom je prošle godine izišao na lokalne izbore u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Godinu i pol nakon izbora Šišljagić se sa svojim preostalim istomišljenicima odlučio na osnivanje stranke u kojoj, pak, nema najvažnijih ljudi s kojima je krenuo u ovu priču nakon što su se prije dvije godine bili razišli od Branimira Glavaša i izazvali raskol u HDSSB-u. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je bio možda i ključni čovjek tog projekta, nije se priključio stranci.

- U ovom mi je trenutku na prvome mjestu zdravlje, tako da mi angažman u političkoj stranci nije potreban - rekao nam je Burić.

Cijela priča je bila obavijena velom tajne. To potvrđuje i činjenica da nitko od medija nije pozvan na osnivačku skupštinu održanu 6. listopada. Štoviše, Šišljagić, koji je na skupštini izabran za predsjednika stranke, uopće nije odgovorio na naše pozive, a iz Ministarstva uprave kažu da je zahtjev za upis stranke u Registar političkih stranaka zaprimljen 15. listopada.

Neslužbeno doznajemo da je na popisu članova njih 138. Za zamjenika predsjednika stranke izabran je Antun Vitez, a Irena Mikić Brezina predsjednica je glavnog odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:30