SJEDNICA U WESTINU

Doznali smo detalje sa sastanka vrha HDZ-a: Najviše se raspravljalo o zakonu o obnovi Zagreba

Doznajemo da je na sjednici za zamjenika glavnog tajnika HDZ-a imenovan Vlatko Vuković.
Andrej Plenković
 Ronald Gorsic/Cropix

Vrh HDZ-a sastao se u utorak poslijepodne u zagrebačkom hotelu Westin na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, a kako smo neslužbeno doznali, najviše riječi bilo je o Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

U vladajućoj stranci kažu da će u pogledu ovog zakona, koji bi se trebao naći na dnevnom redu izvanredne sjednice Hrvatskog sabora u srijedu, biti uključivi jer žele da bude donesen uz čim veći konsenzus.

Kako smo neslužbeno čuli, HDZ-ovci su raspravljali i o unutarstranačkim izborima, koji zbog koronakrize nisu dovršeni, tj. izabran je samo vrh, dok se s izborima na nižim razinama pauziralo. Navodno je dogovoreno da se konačna odluka o terminu njihova nastavka donese do kraja rujna, a u igri su navodno dvije opcije: jesen ili vrijeme nakon lokalnih izbora. Prema riječima nekih HDZ-ovaca, vjerojatnije je da će se, u kontekstu aktualne epidemiološke situacije, sve ipak odgoditi do poslije lokalnih izbora, koji se održavaju u svibnju sljedeće godine.

Doznajemo da je na sjednici za zamjenika glavnog tajnika HDZ-a imenovan Vlatko Vuković.

Raspravljalo se i o aktualnoj političkoj situaciji, a predsjednik stranke Andrej Plenković je pritom izvijestio kolege da je većina stabilna te je ponovio ocjene koje je već iznosio i u javnosti da neće biti nikakvog snubljenja saborskih zastupnika u svrhu podebljavanja većine, već da to dolazi u obzir samo ako bude transparentno i samoinicijativno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:47