PREGOVORI MOŽEMO-SDP

Doznali smo: Kako je dogovoren pa onda otkazan sastanak Peđe Grbina i Tomislava Tomaševića

Jutarnji je danas na naslovnici objavio informaciju o početku pregovora o novoj vlasti u Zagrebu
Peđa Grbin i Tomislav Tomašević
 Cropix

Sastanak dvojice čelnih ljudi SDP-a, predsjednika Peđe Grbina i potpredsjednika Siniše Hajdaša Dončića, s čelnikom platforme Možemo! Tomislavom Tomaševićem i njihovom zastupnicom Sandrom Benčić, koji se prema našim informacijama trebao održati danas, ujutro je odgođen, i to zato što je informacija osvanula na naslovnici Jutarnjeg lista.

Reakcije na nju i medijski upiti koji su išli prema Možemo! kod njih su stvorili dojam da se u medijima stvorila percepcija kako već dijele fotelje te su presjekli mogućnost bilo kakvih formalnih susreta s budućim partnerima.

- Kontinuirano razgovaramo s kolegama iz Možemo!, ali do završetka drugog kruga izbora neće biti nikakvih razgovora i dogovora oko formiranja i podjele vlasti tamo gdje ćemo biti u koalicijama. Uostalom, to je jučer izjavio predsjednik SDP-a Peđa Grbin - kaže nam izvor iz SDP-a, dodajući kako je, prema njegovim saznanjima, u srijedu trebalo doći do dogovora tko bi nakon drugog kruga i završetka izbora trebao voditi razgovore za koju sredinu.

Zapravo smo u SDP-u ponovno dobili potvrdu informacije da se trebao obaviti tehnički dogovor, odnosno priprema za razgovore nakon izbora.

U Možemo!, pak, tvrde da nismo dobili točnu informaciju i da nikakvih sastanaka neće biti do 31. svibnja kada izbori budu gotovi.

- Tomašević je u utorak na konferenciji za novinare jasno rekao da razgovora o sklapanju većine neće biti do poslije drugog kruga, a to je rekao i SDP-ov Joško Klisović - tvrde u Možemo!

Danas smo dobili informaciju da su predsjednik SDP-a Grbin i njihov zastupnik Arsen Bauk bili u saborskom klubu Možemo!, no u platformi Možemo! kažu da se sigurno nisu sastali s Tomaševićem jer danas nije bio u Saboru.

Moguće je da su posrijedi bile teme vezane za rad saborske oporbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:38