NAJOSJETLJIVIJA SKUPINA

DOZNALI SMO U KOJEM JE ZAGREBAČKOM DOMU UMIROVLJENIKA DOŠLO DO POJAVE KORONAVIRUSA Imaju 30 štićenika, čekaju se rezultati dodatnih testiranja

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

U zagrebačkom privatnom Domu za starije i nemoćne "Bene Vita" na Bukovcu došlo je do proboja koronavirusa. Tri osobe su zaražene, testirano je 30 korisnika i 10 djelatnika, a rezultati se očekuju.

Dom je podijeljen u tri objekta, a u onom u kojem je izbila zaraza ima 30 štićenika.

Svi brisevi su poslani na testiranje a sada će u domu morati organizirati posao te će se morati pridržavati novih strogih mjera za domove koje je izdao Nacionalni stožer.

- Mi smo u prijelomnoj situaciji. Domovi za starije koje Grad Zagreb drži "pod sobom" su još uvijek pod kontrolom. Naši saveznici u ovo vrijeme dvostruke krize su oni koji imaju snage, strpljenja, razboritosti, empatije, solidarnosti i zajedništva - kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te potvrdio da su tri štićenika doma zaražena.

- Epidemiološki zavod postupio je prema mjerama. To više nije u domeni vlasnika doma nego epidemiologa. Žao mi je što se sve to dogodilo, ali nemamo nikakvih ingerencija nad tim. Također, dosad privatni domovi nisu tražili zaštitna sredstva - kazao je Bandić.

Jedan od problema s privatnim domovima je i što se nitko od njih na vrijeme nije opskrbio zaštitnom opremom jer su očekivali pomoć države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:47