ŠKORO BEZ KOMENTARA

DP se ispričao zbog ‘greški‘ koje je otkrila revizija: ‘Većinu nepravilnosti smo već otklonili‘

‘Prihvatili smo mišljenje i savjete Revizije te nismo imali primjedbi na zapisnik‘, kažu iz DP-a

Miroslav Škoro i Davor Dretar na Martinje 2019. godine

 Bruno Konjevic/Cropix

Domovinski pokret, u čijem je poslovanju u 2020., Državni ured za reviziju našao niz nepravilnosti, poručio je u srijedu da je većinu nepravilnosti već otklonio te se zbog "greški" ispričao, a bivši predsjednik DP u spornom razdoblju Miroslav Škoro nije bio dostupan za komentar.

Revizija je, uz ostalo, utvrdila i nepravilnosti oko nabave vina i nosača zvuka uz koje se veže tadašnji čelnik DP-a Miroslav Škoro.

Naime, glavninu novca za reprezentaciju, 280.500 kuna, stranka je potrošila za nabavu Škorina vina i CD-ova, no nema dokumentacije iz koje se moglo potvrditi u koju je svrhu ta roba nabavljena, je li zaista došla u stranku, gdje je i za što utrošena, odnosno podijeljena.

"Nastavno na medijske natpise o spornim nabavama, nemamo ništa za dodati niti oduzeti", poručili su u srijedu poslijepodne iz DP-a.

Što o svemu tome misli Miroslav Škoro, ostalo je nepoznato. Njega se, naime, nije moglo dobiti ni na jedan od dva broja mobitela na koje su ga novinari ranije kontaktirali.

Iz DP-a su ponudili objašnjenje svojih grešaka te se zbog njih ispričali.

Stranka je osnovana 29. veljače 2020. i u tako kratkom vremenu je bilo za očekivati da će zbog neiskustva ljudi, koji su prvi put izašli na političku pozornicu, biti i grešaka i zbog toga se ispričavamo, istaknuli su iz DP-a.

Naveli su i kako su "sve možebitne nepravilnosti koje su postojale ispravljali tijekom ove godine, a u skladu s naputcima Državne revizije".

"Prihvatili smo mišljenje i savjete Revizije te nismo imali primjedbi na zapisnik. Veliku većinu nepravilnosti smo već otklonili", poručili su iz DP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 21:12