SVINJSKA GRIPA

Dr. Miklić: Sumnjamo da je pacijent umro od cjepiva za gripu

ZAGREB - Moj otac umro je zbog cjepiva protiv svinjske gripe, tako nam je barem objasnio liječnik na čijem je odjelu umro - tvrdi Andrej Maroš, sin pokojnog Jure (85), preminulog 11. siječnja ove godine u Zavodu za plućne bolesti i TBC u Kliničkoj bolnici Seste milosrdnice u Zagrebu. Sumnju da je cjepivo bilo pogubno za Juru Maroša potvrdio je pokojnikov posljednji liječnik, dr. Slavko Miklić.

Uskoro stiže nalaz

- Doktor Miklić je bratu i meni rekao kako svi simptomi bolesti kojoj je podlegao naš otac ukazuju na sindrom koji izaziva cjepivo. Po Miklićevu savjetu odobrili smo uzimanje tkiva i histološku analizu. Ono što nas je začudilo jest da je uzorak iz bolnice Sestre milosrdnica iz meni nepoznatih razloga prebačen u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. Ne znamo što se događa i čekamo rezultate analize - priča Andrej Maroš, čiji je otac Jure (85) umro 11. siječnja, pet dana nakon što je smješten u Zavod za plućne bolesti i TBC.

- Simptomi ukazuju na sindrom koji izaziva ova vrsta cjepiva. Kako bismo otklonili dvojbu, predložio sam obitelji pokojnika da nam dozvoli izuzimanje uzorka tkiva. Ono su to smatrali doprinosom znanosti i pristali su. I ja sam se iznenadio kad sam doznao da će histološku analizu raditi na Šalati. To nije uobičajeno. To inače radi naš klinički zavod za patologiju, a sudska medicina na Šalati bavi se analizama tkiva kada se radi o sumnji na nasilnu smrt - objašnjava dr. Miklić.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:18