STAO UZ SUVERENISTE

'DRAGA BRUNA, U POBJEDI SE NE UZVISI, A U PORAZU NE PONIZI' Bujanec otkrio zašto tijekom europske kampanje nije podržavao Esih i Hasanbegovića

 
Bruna Esih i Velimir Bujanec
 Darko Tomaš / Vlado Kos / Hanza Media

U izbornoj noći u stožeru Hrvatskih suverenista u jednom se trenutku pojavio i tv voditelj Velimir Bujanec koji se srdačno izgrlio s Ružom Tomašić i pozdravio okupljene koji su slavili osvajanje jednog mandata u Europskom parlamentu, ali i veliki osobni podvig Tomašić koja je osvojila najveći broj preferencijalnih glasova od svih kandidata na izborima.

Time je Bujanec pokazao da je na krajnje desnom spektru političkog tijela trenutno bliže Suverenistima nego Neovisnima za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, što se vidjelo i po tome da tijekom europske kampanje u njegovoj emisiji "Bujica" nisu gostovali predstavnici te stranke.

O razlozima za to konačno se oglasio i sam Bujanec u svojoj emisiji u ponedjeljak navečer. Kaže da o tome do izbora nije htio govoriti 'jer nije htio nikome naštetiti'.

Rekao je da je prvo lobirao za zajednički nastup svih domoljubnih opcija, o čemu, kako dodaje, svjedoči i Bujica od 1. ožujka ove godine. Kada se nisu uspjeli dogovoriti, ravnopravno je ponudio 6 emisija suverenistima, 6 neovisnima i jednu Marijani Petir, međutim, kako ističe, Bruna Esih nije na to pristala i uvjetovala je dolazak kandidata sa svoje liste time da u Bujici ne bude Ruže Tomašić i Hrvatskih suverenista. Bujanec kaže da na to nije pristao i odlučio je podržati one koji su bili za zajedništvo, 'što bi donijelo 3 mandata desnici, a Plenkovića i SDP spustilo također na 3'.

- Ovako ispada da su neovisni i Marijana Petir ostankom ispod praga, donijeli po jedan mandat HDZ-u i SDP-u, a da su išli sa Suverenistima svaka bi opcija imala svog zastupnika, a HDZ i SDP po jednog manje, objasnio je i poručio Bruni Esih: - Draga Bruna, u pobjedi se ne uzvisi, a u porazu ne ponizi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:44