ODVJETNIK FARČIĆ

‘Dragan Kovačević nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i tamo se ne osjeća dobro‘

‘Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti‘, kaže Farčić
Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića
 Damir Krajac/Cropix

Odvjetnik Dragana Kovačevića, Ivo Farčić, komentirao je istragu o aferi Janaf.

Svojeg je klijenta posjetio u zatvoru, a kaže da se on tamo ne osjeća dobro i tamo ne pripada.

- Dragan Kovačević je doktor znanosti koji se našao u jednoj izvanrednoj situaciji u kojoj se ljudi obično ne nalaze. On je vodio Janaf godinama. Janaf ima trostruko veću dobit nego što je imao kada ga je on preuzeo. On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i on se tamo ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i mi možemo jako dobro surađivati, rekao je Farčić za Dnevnik.hr.

Farčić nije potvrdio pronalazak novca u automobilu na samoborskoj adresi.

- Na Državnom odvjetništvu je da procjeni što može, ja ni u kojoj situaciji ne bih htio iznijeti neke činjenice koje su sadržaj postupka koji trenutno traje, rekao je odvjetnik Dragana Kovačevića i dodao da je postupak u fazi istrage.

- Otežava nam situaciju to što je određen istražni zatvor i na to sam se žalio, dok protiv rješenja o provođenju istrage nismo podnijeli žalbu jer je nama u interesu da se utvrde činjenice. Osporavamo postojanje razloga za određivanje istražnog zatvora. Kažemo da ne postoje osobite okolnosti koje bi trebale postojati i da se sve to moglo postići i drugim mjerama opreza, rekao je Farčić za Dnevnik.hr.

Kada je riječ o nekretninama Dragana Kovačevića, odvjetnik kaže da to nije sadržaj ovog postupka, no ističe da Kovačević ima kredite.

- Ono što sam na brzinu saznao je da Kovačević ima doduše određene nekretnine, ali sam saznao i za solidno kreditno zaduženje. Ima nekih 400.000 eura kredita. Ne tvrdim da je to sve i da sam rekao sve. Ne bih govorio o nesrazmjeru, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:15