‘TO TI JE NOVO DOBA‘

Dragan Kovačević u Janafu je godinama vedrio i oblačio: ‘Sad sam k‘o drug Tito‘

Na to mu prijatelj odgovara: ‘Upravo suprotno, drug Tito je to bio uz velike pompe, a ti si napravio isto, samo bez velike pompe‘
Dragan Kovačević
 Zeljko Puhovski/Cropix

Koliko je Dragan Kovačević bio utjecajan u Janafu da je svojim podređenima mogao doslovce izdavati zapovijedi što da rade, čak i kada su se te zapovijedi, kako pokazuju optužbe, kosile sa zakonom?

On je u veljači ove godine treći put zaredom izabran za šefa Uprave Janafa, što bi značilo, da je ovaj zadnji mandat odradio do kraja, da bi na čelu te kompanije proveo 12 godina. “

Da. Sada sam k’o drug Tito”, rekao je Kovačević u telefonskom razgovoru u ožujku ove godine kada mu je jedan prijatelj čestitao na drugom reizboru. Na to mu prijatelj odgovara: “Upravo suprotno, drug Tito je to bio uz velike pompe, a ti si napravio isto, samo bez velike pompe. Potiho. I tu si majstor.” “To ti je novo doba”, replicirao mu je Kovačević.

Također neupitan autoritet pred podređenima Kovačević je demonstrirao u razgovorima koje je s njima vodio kada je izbila pandemija koronavirusa, a koje je policija također snimila.

“Slučaj, kad dobiješ ovo, u firmu mogu ući samo oni koji su na spisku, nitko drugi.” “Nemoj vikat, dobro, dobro, nego koncentriraj se. Ne može ni muha uć, znači može doći samo do stakla”, vikao je Kovačević na svoga šefa sigurnosti.

Prvo nije ni želio da Vlado Zorić (sada također osumnjičen) uopće ode u Omišalj jer se dolje već netko zarazio. “Bio je neki dole i zarazio se. Šalji nekog drugog. Ti ćeš sutra doći pa ćeš ti dalje raz...ati”, rekao je Kovačević Zoriću. Na kraju se ipak složio da Zorić ide po maske. “Nemoj s nikim biti u doticaju, i nemoj se usput negdje zaraziti.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:04