BIVŠI MINISTAR

DRAGAN PRIMORAC 'Znanost je oduvijek bila najveći izazov za mene, no medicina je moja ljubav i strast...'

Dragan Primorac
 Tomislav Krišto / CROPIX

Bivši ministar znanosti prof.dr. Dragan Primorac dao je intervju 'Fair Observeru', uglednom online magazinu sa sjedištem u San Franciscu.

Reporter 'Fair Observera' Kourosh Ziabari s Primorcem je razgovarao o znanstvenim i obrazovnim postignućima u Hrvatskoj, njegovom radu u forenzičkoj znanosti, ali i političkoj karijeri.

- Znanost je oduvijek bila najveći izazov za mene, no medicina je moja ljubav i strast. Forenzika za mene znači potragu za istinom i pravdom... Politika je ružna, ali pomoću nje možete mijenjati status quo, služiti općem dobru i kreirati bolju budućnost - rekao je, između ostalog, Primorac koji je govorio i o osnivanju Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Primorac kaže kako se ondje primjenjuje model integrirane zdravstvene njege, u kojem stručnjaci multidisciplinarnim pristupom te upotrebom najnovije opreme i najsuvremenijih metoda liječenja pacijentima osiguravaju koncept personalizirane i precizne medicine. - To je nešto što će promijeniti medicinu kakvu danas poznajemo - poručuje on.

Intervju u cijelosti možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:13