TOMO MEDVED

‘Drago mi je da je cijela Vlada bila u Kninu. Grubori? Tu odluku nije bilo teško donijeti‘

Raduje me da je pred nama novo poglavlje koje ćemo organizirati, kazao je ministar Medved
Tomo Medved
 Niksa Stipanicev/Cropix

Ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved bio je gost Dnevnika HRT u kojem je govorio o 25. obljetnici VRO Oluje.

- Ovo je dan kada iskazujemo zahvalu svim ljudima koji su kroz Domovinski rat sudjelovali u obrani suvereniteta RH - kazao je.

Komentirao je poruke predsjednika Milanovića, premijera Plenkovića i generala Gotovine te odgovorio na pitanje mogu li Srbi i Hrvati priznati žrtve i krenuti ka budućnosti.

- Iznimno mi je drago da je cijela Vlada bila u Kninu. Raduje me da su sve poruke iz Knina upućene hrvatskom narodu bile usmjerene u jednom cilju, a to je optimizam i stvaranje ozračja za perspektivnu Hrvatske.

Raduje me da je pred nama novo poglavlje koje ćemo organizirati, uspostavit ćemo odnose koji će omogućiti perspektivu naroda na području koje je opustošeno i da ćemo stvoriti takve odnose gdje se povjerenje dugotrajno i održivo uspostavlja - kazao je.

Komentirao je i odlazak u Grubore te rekao da je to bila odluka koju mu nije bilo teško donijeti.

- Svjedok sam Domovinskog rata, velikog stradanja i vidio sam jako puno patnje. Velika stradanja hrvatskog naroda, grobnice, svemu tome možemo svjedočiti kroz procese ekshumacije i identifikacije.

Ono što moramo učiniti dodatni napor jest upravo kroz uspostavu povjerenja odati počast svim civilnim žrtvama. Civilne žrtve i odavanje počasti njima je civilizacijski doseg i obveza svih nas da damo svoj doprinos kako bi i ti ljudi, koji su možda negdje i zaboravljeni kao žrtve, da naše društvo smogne snage i kroz odavanje počasti svim civilnim žrtvama Domovinskog rata, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da pokažemo da je Republika Hrvatska danas kadra uspostaviti takve odnose koji garantiraju perspektivu za mlade naraštaje - kazao je Tomo Medved.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:16