RAZMIRICE U STRANCI

Drago Prgomet neće se ispričati Hasanbegoviću

Plenković je Hasanbegoviću spočitnuo to što podržava Brunu Esih kao kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba, umjesto HDZ-ova kandidata Prgometa
Drago Prgomet, Andrej Plenković, Zlatko Hasanbegović i Dinko Čutura
 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

- Neće biti zajedničke konferencije za novinare našeg kandidata za gradonačelnika Zagreba Drage Prgometa i člana Predsjedništva HDZ-a Zlatka Hasanbegovića, kao ni isprike koju je bivši ministar kulture zatražio - doznajemo iz izvora bliskih šefu stranke Andreju Plenkoviću.

Do razmirica između Plenkovića, Prgometa i Hasanbegovića, podsjetimo, došlo je na zadnjoj sjednici Predsjedništva u ponedjeljak navečer, kada je Plenković ponovno, iako ne direktno, spočitnuo bivšem ministru što podržava Brunu Esih kao kandidatkinju za gradonačelnicu. Tada je Plenković izjavio kako je u Zagrebu na djelu sabotaža jer se ne daje dovoljna podrška Prgometu. A Hasanbegovića je tom prilikom zapitao i tko je njegov kandidat, na što je dobio odgovor kako HDZ ima jednog kandidata. Plenković je tada poručio Hasanbegoviću da zajedno održe konferenciju za novinare ako je Prgomet njegov kandidat.

- Neka mi se Prgomet prvo ispriča - uzvratio je Hasanbegović, aludirajući na izjave koje je Prgomet o bivšem ministru kulture iznio u emisiji “Nedjeljom u dva”. No, ako je suditi prema neslužbenim informacijama iz HDZ-a, do toga neće doći. Drago Prgomet jučer nije htio previše komentirati svoj odnos s Hasanbegovićem.

- Moj odnos s Hasanbegovićem ili bilo kojim drugim članom Predsjedništva HDZ-a je irelevantan za izbore u Zagrebu, za probleme građana, naš program i tim - rekao je Prgomet.

I Hasanbegović je bio kratak.

- Svoje stajalište sam iznio, ono nije osobne naravi, nego je stvar moje političke prosudbe što je najbolje za stranku na izborima u Zagrebu. Prevladala je druga koncepcija i ja to prihvaćam - rekao je Hasanbegović koji nije želio komentirati raspravu koja se dogodila na sjednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:07