VISOKO NA LISTI

DRAGOVAN, JANDROKOVIĆ, KLISOVIĆ: TOP LISTA NAJVEĆIH SREĆKOVIĆA IZBORA Osvojili smiješan broj preferencijalnih glasova, a ulaze u Sabor

 Dragan Matić / CROPIX

Na parlamentarnim izborima s obzirom na naš izborni sustav, u Sabor ulaze uglavnom nositelji stranačkih lista, kao i oni koji su na izbornim listama bili visoko, izuzev slučajeva kada su ih njihovi kolege izgurali uz pomoć preferencijalnih glasova.

Tako je nekolicina njih imala sreće ući u Sabor automatski, bez obzira na vrlo malen broj glasova koji su osobno dobili.

Na vrhu liste srećkovića je tajnik SDP-a Igor Dragovan koji je bio visoko na listi Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici, a osvojio je tek 163 preferencijalna glasa. Idući je njegov kolega SDP-ovac Darko Parić koji je osvojio samo 353 glasa u X. izbornoj jedinici.

Tu je i HNS-ova Marija Puh koja je u III. izbornoj jedinici osvojila 369 glasova. Slijedi HSU-ov Kažimir Varda koji je bio na listi u II. izbornoj jedinici, a osvojio je 456 preferencijalnih glasova.

I HSLS-ov predsjednik Darinko Kosor grijat će narednih godina saborsku klupu, sa osvojenih 497 glasova u 1. izbornoj jedinici.

U VI. izbornoj jedinici SDP-ov Damir Tomić osvojio je tek 516 glasova, a iz VII. izborne jedinice s nekoliko glasova više (534) u Sabor je ušao SDP-ov Tomislav Saucha.

U Sabor ulazi i Joško Klisović (SDP) s osvojenih 597 glasova u I. izbornoj jedinici.

HDZ-ov Gordan Jandroković u I. izbornoj jedinici osvojio je tek 808 glasova, a SDP-ova Marta Luc Polanc ulazi u Sabor s osvojenih 809 glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:35