BROJNE POLICIJSKE SNAGE

DRAMA NA HRVATSKO-SRPSKOJ GRANICI Migranti u Šidu probili policijsku blokadu, srušili ogradu i preko njive krenuli prema Hrvatskoj!

 Vlado Kos / Hanza Media

NOVO 15:30 - Nakon što su pola sata proveli na mjestu pokraj ceste pored grančnog prijalaz Šid, migranti su negdje oko 15:20 sati ponovno odlučili otići. No, ovaj puta nisu kukurizištem krenuli prema Hrvatskoj, nego su krenuli uzdužno po njivi u smjeru Šida.

Tim putem ih prati srpska policija, dok hrvatski policajci to promatraju s naše strane granice.

Migranti su, kako doznajemo, krenuli prema željezničkoj stanici u Šidu gdje će se ukrcati na vlak koji će i vratiti u Beograd.

---------------------------------

Nakon što su gotovo pola sata neuspješno pokušavali ući u Hrvatsku, migranti se u ovom trenutku vraćaju s ničije zemlje prema cesti ispred graničnog prijelaza Šid.

Hrvatska policija, koja se u velikom broju grupirala na ulazu u našu zemlju, nije im dopustila da prijeđu granicu.

Vidjevši pendreke za remenima hrvatskih policajaca, migranti su shvatili da im je svaki pokušaj nasilnog ulaska u Hrvatsku uzaludan te su se odlučili vratiti na početni punkt.

---------------------------------

Nešto iza 14 sati skupina oko 130 izbjeglica iz Afganistana i Pakistana koji od nedjelju ujutro stoje na graničnom prijelazu Šid s namjerom da uđu u Hrvatsku, odlučila je probiti barikadu srpske policije te su prvo krenuli rušiti ogradu, što su policajci odbili i vratili ih nazad, ali su se oni spustili na njivu i preko nje potrčali prema Hrvatskoj.

Tamo su ih pak dočekali srpski policajci koji su se raširili u kordon i ne dopuštaju im ulazak u našu zemlju, prilikom čega je došlo do kratkog naguravanja. U ovom trenutku je na graničnom prijelazu između Šida i Tovarnika svojevrsna pat pozicija, a na našoj strani granice čeka desetak policijskih marica spremnih da migrante posjednu u njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:16