NEOPREZI GOSTI

Drama na opasnom dijelu Jadrana: Bura odnijela dvoje daskaša od obale, tražio ih i HGSS

Dvoje avanturista krenuli su na plovidbu na dasci za veslanje kod Karlobaga. No, bura je imala druge planove...
 HGSS Gospić

Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja iz Gospića spasila je sinoć dvoje stranih turista koje su na sup-u odveslali iz Karlobaga, piše Slobodna Dalmacija.

Jaka bura u Velebitskom kanalu ih je, međutim, odnijela sve do Paga. Gosti su bili na nepristupačnom terenu, a četvorica spašavatelja brzo su se uputila na otok prema mjestu gdje su bili neoprezni turisti, te su im uspjeli pristupiti u 1.20 sati.

- Noćas nas je bura podsjetila na njenu snagu. U 21.30 sati zaprimili smo poziv preko Službe za traganje i spašavanje na moru kako se traga za dvoje stranaca koji su nestali na moru. Naša ekipa iz HGSS-ove Stanice u Gospiću odmah je poslana na teren.

Dvoje avanturista krenuli su na plovidbu na dasci za veslanje kod Karlobaga. No, bura je imala druge planove, odnijevši ih na stijene otoka Paga.

Ova akcija je još jednom pokazala koliko je bitno informirati se o vremenskim uvjetima prije aktivnosti na otvorenom - rekli su u gospićkom HGSS-u, navodeći kako je akcija završila povratkom spašavatelja kući u 5 sati, piše Slobodna Dalmacija.

image
HGSS Gospić
image
HGSS Gospić
image
HGSS Gospić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:26