JEDVA SU DOŠLI

Drama na poznatoj plaži: Građani reanimirali ženu dok se hitna probijala kroz gužvu. Od taksista nisu mogli proći

Samo jedan, ali važan uzrok totalnog nereda u toj splitskoj uvali su taksisti

Plaža Kašjuni u Splitu

 Paun Paunović/CROPIX

Stravična scena dogodila se na plaži Kašjuni u Splitu. Hitna pomoć jedva se probila do mora kako bi reanimirali ženu koju su kupači izvukli iz mora, piše Slobodna Dalmacija.

Svjedokinja je novinarima Slobodne prepričala da je bila s obitelji i djecom na plaži kada su ugledali ženu kako pluta u moru.

- Dotrčali smo je izvući iz mora mi kupači i konobari iz Joe‘s beach bara. Ženu smo uspješno izvukli, reanimirali i zvali hitnu pomoć, a uz to smo zapomagali zazivajući spasioce kojih uopće nema na plaži - ogorčena je Splićanka koja se pita zašto nema spasioca Crvenog križa na toj splitskoj plaži.

image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj Slobodne Dalmacije

No, još veći problem su izazvali taksisti koji su doslovno okupirali Kašjune i ovoga puta, uz ostale automobile, onemogućili pristup kolima hitne pomoći. Upravo na to je Slobodna Dalmacija upozoravala prije dva tjedna uz predviđanje da će se zbog njih jednom dogoditi tragedija.

Srećom, građani su uspjeli reanimirati ženu dok se hitna nije probila do mjesta događaja

- Zašto da se u svom gradu, na plaži na koju idem cili život, sad bojim ići zbog zakrčenosti taksista koji su zauzeli sva parkirna mista. Da nije bilo konobara koji su koordinirali promet i ljude micali da bi vozilo hitne uspješno došla do unesrećene žene, ne znamo šta bi bilo - ljutita je čitateljica Slobodne.

Prije dvije godine je Slobodna upozoravala na isti problem, ali nema pomaka na bolje. Tada je bila jedna od onih situacija kad je nečiji život mogao biti ugrožen, jer se zbog divlje parkiranih automobila nije moglo proći, pa je u svoj toj gužvi zapelo i vozilo Hitne pomoći. Srećom prošlo je bez većih posljedica.

Samo jedan, ali važan uzrok totalnog nereda u toj uvali su taksisti.

image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj Slobodne Dalmacije

Mjesto na kojem je zabranjeno parkiranje pretvorili su u ilegalno taksi stajalište. Bez na to obzira što redari ispisuju kazne, izgleda da im takva simbolična cifra ne predstavlja problem. Očito dovoljno zarade da im se isplati plaćati i kazne, ali i ugrožavati ljudske živote, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:56