POGLEDAJTE VIDEO!

Drama na sinjskom odlagalištu ‘Mojanka‘: kamion pun otpada projurio preko ulazne kapije, djelatnici se dali u potjeru

Na pitanje kako je mogao onako brzo voziti i ne stati na ulazu vozač je odgovorio da je dobio takav naputak

Kamion i vozač

 Screenshot/youtube

Radnici "Čistoće Cetinske krajine", tvrtke koja upravlja sinjskim odlagalištem komunalnog otpada "Mojanka" na Kukuzovcu, u utorak su spriječili iskrcavanje pristiglog kamiona punog smeća iz Vrgorca, a potom su gradonačelnik Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta vratili kamion sa smećem u Vrgorac. Sami tijek događaja odvijao se poput trileram, piše Slobodna Dalmacija.

- U 12 sati i 5 minuta preko ulazne kapije velikom brzinom projurio je kamion iz Vrgorca, bez da se zaustavio, predstavio, predao dokumente o teretu i omogućio našim djelatnicima da provjere sadržaj, što je uobičajena procedura za sva vozila osim kamiona naše tvrtke. Kamion iz Vrgorca je produžio do mjesta iskrcavanja smeća.

Naš zaposlenik odmah je sjeo u svoje osobno vozilo i pojurio za njim. Zatekao ga je gdje se priprema iskarcati smeće u čemu ga je spriječio. Na pitanje kako je mogao onako brzo voziti i ne stati na ulazu vozač mu je odgovorio da je dobio takav naputak. Još je dodao da mu je rečeno ukoliko se ne dopusti iskrcaj smeća da ugasi kamion, zaključa ga i ostavi na deponiju.

Kako mu naš zaposlenik nije dopustio iskrcaj vozač je postupio po dobijenom uputstvu. Ugasio je i zaključao kamion i zajedno s našim djelatnikom došao do ulazne kapije gdje je već bio pristigao zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, a za koji trenutak došao je i gradonačelnik Miro Bulj – kaže Dragan Podrug, voditelj odlagališta.

- Kada sam dobio obavijest od direktorice Ivane Živaljić bio sam u Splitu gdje sam napustio sastanak i odmah krenuo na Kukuzovac. Na ulazu na deponij zatekao sam svoga zamjenika Denisa Bobetu, radnike naše komunalne tvrtke i vozača vrgoračkog kamiona. Upitao sam gdje je kamion, a kada su mi kazali što se dogodilo ja sam od vozača zatražio da ode do kamiona, upali ga i napusti naš deponij.

Na moj zahtjev vozač je u mojoj pratnji došao do kamiona i otišao bez da je iskrcao smeće. Rekao sam mu ukoliko se ponovi današnji događaj da će kamion trajno ostati na deponiju "Mojanka". Mi saniramo deponij i činimo sve da našega smeća bude što manje, a kamoli da primamo smeće iz Vrgorca.

Odlagalište "Mojanka" brana je razvoju naše radne zone na Kukuzovcu. Da je županija realizirala centar za gospodarenje otpadom u Lećevici ili bilo gdje drugo, a više od desetljeća troše novac poreznih obveznika i rade sve da ništa ne naprave, "Mojanka" bi bila zatvorena. Zar bi naše odlagalište trebalo zamijeniti Lećevicu? Ja jamčim da neće. Ni kilogram tuđeg smeća neće biti iskrcan na odlagalištu "Mojanka" – kaže gradonačelnik Bulj.

- Ponavlja se priča iz listopada 2019. godine. Kamion iz Vrgorca stigao je bez ikakve najave, a brzina kojom je bez stajanja i zaustavljanja projurio preko kapije na ulazu na deponij mogla je biti pogibeljna za naše zaposlenike. O svemu upravo radim detaljno izviješće kao i prijavu MUP-u koju ću potkrijepiti snimkom s nadzornih kamera na kojima je sve zabilježeno – kaže Ivana Živaljić, direktorica "Čistoće Cetinske krajine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:54