IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

DRAMA U AIRBUSU CROATIAAIRLINESA Prisebni piloti spasili 103 života

zagreb, 180505airbus 320, avion croatia airlines, aerodrom plesofoto josip bistrovic-desk--zag-
 Josip Bistrović / CROPIX

Na zrakoplovu Airbus 320 Croatia Airlinesa u srijedu ujutro, dok je bio iznad Njemačke, uočen je ozbiljan problem sa zakrilcima zrakoplova, piše Slobodna Dalmacija. Zrakoplov u kojem je bilo 98 putnika i pet članova posade letio je na redovnoj liniji Zagreb - Frankfurt, a kvar je uočen netom prije slijetanja.

U frankfurtskoj zračnoj luci podignuto je stanje pripravnosti, a zrakoplov su dočekali vatrogasci i Hitna pomoć. Ipak, zahvaljujući prisebnosti posade i putnika nije bila potrebna intervencija. Slušajući uputstva sigurno su sletjeli.

Direktor Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović rekao je kako zbog ovakvih kvarova dođe do nesreće i kazao kako je u ovakvim trenucima prisebnost pilota od krucijalne važnosti za sigurnost putnika.

- Prema dostupnim informacijama došlo je do tehničkog kvara, otkazao je sustav za izvlačenje zakrilaca - rekao je te dodao: - Ja bih rekao da je posada odlično uvježbana, koordinacija između pilota bila je dobra kao i koordinacija pilota i kontrole leta. Osobno bih pohvalio pilote za odlično i profesionalno odrađen posao.

Glasnogovornik Davor Janušić nije događaj nazvao prisilnim slijetanjem već tehničkim, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:00