NOĆNA HAVARIJA

DRAMA U DUBROVNIKU Luksuznajahta udarila u hrid: 'Putnici suvikali, djeca plakala, prava panika'

U intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca s posebnom opremom i pumpama
 Tonci Plazibat/Cropix

DUBROVNIK - Dubrovački vatrogasci večeras su krenuli u intervenciju ispumpavanja jahte duljine 18 metara kojoj je prijetio prodor mora nakon udara u hrid nedaleko od hotela Palace.

Pretpostavlja se da je udarila u vrh hridi koji viri iz mora između Grebena i hotela, piše Dubrovački vjesnik .

U intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca s posebnom opremom i pumpama.

Djelatnici Lučke kapetanije brodom Danče oko 22 sata počeli su tegliti jahtu u marinu Komolac.

Zbog hitne situacije u marini u Komolcu nakratko je prekinut koncert Stijepa Gleđa Marcosa i pozvani su vlasnici vozila da ih premjeste kako bi se omogućio pristup brodskoj dizalici kojom će se havarirana jahta izvući iz mora.

Kako piše portal Dubrovniknet , riječ je o jahti New Kama, a na njoj je bilo ukupno devet ljudi, no ozlijeđenih nije bilo. Sve ih je spasio umirovljeni kontrolor leta Milo Meštrović koji je prvi stigao na mjesto nesreće svojom barkom. Ukrcao je putnike i posadu s nasukane jahte te pozvao pomoć.

"Bio sam s barkom sidran kraj Grebena i u jednom trenutku čuo sam strašan udar. Vidio sam jahtu koja je prolazila između hotela Palacea i malog svjetionika na hridi, koja izvire iz mora. Odmah sam znao da nije dobro", ispričao je za Dubrovniknet Meštrović koji je prvi pritekao u pomoć uspaničenim Talijanima.

"Na jahti je bilo četvero djece i petero odraslih, svi su bili Talijani, osim mladog skipera koji je Crnogorac. Putnici su vikali, djeca su plakala, prava panika. Vezao sam se za njih i pomalo ih sve prebacio na moju barku. Skiperu sam rekao da upali pumpe, koje su na sreću proradile i onda sam zvao pomoć. Spojili su me na Kapetaniju i rekao sam im da jahta tone i da lete što prije mogu. Prvi je došao jedan mladi djelatnik Kapetanije, koji je ušao u motor i vidio da nema pomoći. Pozvao je vatrogasce i tu je moj posao završio", dodao je Meštrović, koji je unesrećene putnike odveo do hotela Lapad gdje su uzeli taksije i krenuli za marinu Komolac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:07