‘TO JE VELIKI UŽAS‘

Drama u Odranskom polju, mještani očajni: ‘Zarobljeno je 150 konja i ždrjebadi, podavit će se do večeras!‘

Između mjesta Desno Željezno i Desno Trebarjevo u Sisačko-moslavačkoj županiji ostalo je zarobljeno nekoliko desetaka konja

Ilustracija

 Mate Piskor/Cropix/Cropix

U Odranskom polju događa se prava drama u ovim trenucima. Između mjesta Desno Željezno i Desno Trebarjevo u Sisačko-moslavačkoj županiji ostalo je zarobljeno nekoliko desetaka konja s ždrjebadi uslijed poplave, a mještani apeliraju da im se hitno pomogne, prenosi Dnevnik.hr.

"Nitko nam neće pomoći, još ste nam samo vi ostali", rekao je Marko Velić, vlasnik 30 konja.

"Mi smo sinoć radili zečje nasipe, bojali smo se da ne pukne negdje Sava, pa nismo stigli sve konje maknuti. Maknuli smo ih oko 1000, ali ostalo nam je oko 150 komada na ispaši s malom ždrjebadi", izjavio je Velić.

Vlasnici konja pasmine hrvatski posavac, što je izvorna i zaštićena hrvatska pasmina konja, sada ne mogu do njih. Voda ih je potpuno okružila, a životinje su u polju bez hrane.

"Išao sam pješke po vodi, voda mi je došla do vrata i dalje nisam mogao. Bio sam u šoku", rekao nam je Velić i dodao kako je do oko 2 sata u noći trajala borba s vodom koja je prodirala kroz nasip i preko ceste prema naseljima.

"Ljudi plaču, ne mogu si pomoći. Zovu sve, ali im nema tko pomoći. To je veliki užas. Da se blago i mlada ždrjebad podavi u vodi, a do večeras ćemo bez svega ostati", užasnut je Velić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:58