TEHNIČKI PROBLEMI

DRAMA U RYANAIROVOM AVIONU NA LINIJI DUBLIN-ZADAR Hitno sletio u Frankfurt, 30 putnika u bolnici: 'Jedva čujem na desno uho, ali bitno da smo živi'

 
 Vlado Kos / Cropix, Facebook

Ryanairov avion na liniji Dublin-Zadar sa 189 putnika morao je prisilno sletjeti u blizini Frankfurta zbog tehničkih problema, piše Deutsche Welle.

Avion na letu FR7312 sletio je u petak oko 23:30 na aerodrom Hahn blizu Frankfurta.

- Došlo je do tehničkih problema i tlak zraka u kabini je pao, pa je pilot spustio avion u Hahnu, rekao je glasnogovornik te aviokompanije ne navodeći točno o kakvim se tehničkim poteškoćama radilo. Dodaje i kako je 30 putnika prebačeno u bolnicu zbog bolova u ušima i glavi.

Jedan od putnika objavio je sliku na kojoj se vidi kako sa stropa zrakoplova vise maske za kisik.

- Dekompresija na 11000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno slijetanje na Frankfurt Hahn. Jedva čujem na desno uho. Bitno da smo preživjeli, napisao je putnik uz fotografiju.

Policija kaže kako Ryanair nastoji organizirati drugi avion da putnike prebaci u Zadar u subotu ujutro.

Jedan korisnik Twittera rekao je da je putnicima rečeno da će drugi avion poletjeti prema Zadru u subotu u 9:40, no nije im osigurano mjesto za spavanje niti wi-fi. Dobili su tek vaučer za hranu u iznosu od 10 eura i to nekoliko sati nakon što je avion sletio.

Jedna putnica rekla je i kako nema nikakvih informacija o putnicima koji su prevezeni u bolnicu, među kojima je bio i njezin dečko.

- Ako avion krene bez njega, nisu mi ponudili nikakav alternativni let. Nemam nikakvih informacija niti broja telefona koji bih mogla nazvati. No, ljudi na aerodromu čine sve što mogu kako bi nam pomogli, kaže putnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:01