POBUNA ZBOG TARIFA

DRAMA U SPLITSKOJ LUCI Policija fizički uklonila štrajkaše, ali i direktora: 'Mene vodite prvog!'

Split, 171014.Nakon prosvjeda od prije koji dan djelatnika Trajektne luke koji su blokirali gradsku luku za njezin promet i tako poremetili normalan zivot danas su interventnii policajci izasli na teren i cuvali da do slicnih dogadjaja ne dodje.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX

U petak ujutro nastavljena je drama u splitskoj Gradskoj luci. Radnici tvrtke "Trajektna luka Split" koji prosvjeduju već treći dan zbog niskih ukrcajnih tarifa sjeli su pred rampu Jadrolinijinog trajekta "Marjan" te nisu dopustili ukrcaj putnika i vozila na liniji za Supetar na Braču, javlja Slobodna Dalmacija.

Interventni policajci koji također već treći dan nadziru situaciju, reagirali su tako što su fizički uklonili štrajkaše, ali i Tonija Medvidovića, direktora "Trajektne luke", kao i bivšeg novinara Vojislava Mazzocca, glasnogovornika splitske podružnice Sindikata lučkih radnika Hrvatske.

Direktor Medvidović, koji se spontano priključio svojim djelatnicima, pri tom je rekao: "Ja sam njihov direktor, mene prvog vodite! Oni samo traže svoja zakonska prava i bore se za svoja radna mjesta".

Kako doznajemno sa web stranice "Trajektne luke Split", privedeni su u prostorije postaje pogranične pomorske policije i obrada je u tijeku.

Valja naglasiti da su i pripadnici interventne i pomorske pogranične policije dosad s njima korektno postupali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:11